lördag 5 januari 2019

Drick inte kattpiss

För ett par veckor sedan sammanföll två mycket väsentliga händelser i familjens liv.

1: Alla var friska.
2: Det var helg och vi kunde ha sällskap.

Vi hade en väninna hemma på middag och eftersom vi ville dricka vin bar det av till bolaget. Jag frågade om den ena flaskan eftersom jag ville att den skulle passa till maten och sedan köpte jag en flaska som jag hade hört gott om från en svägerska.

Tyvärr dricker vår väninna endast vitt vin så det var den hyllan jag gick till och jag skall ärligt erkänna att jag inte har en aning om vad som är gott i den sektionen men vinet som personalen rekommenderade var riktigt angenämt och passade bra till maten.

Vinet jag köpte på svägerskans rekommendation var en lite annan saga.

Asul Mediterráneo

Bildkälla: AvL
Jag skall börja med att säga att det kan vara min flaska som var fel. Har du provat vinet eller representerar bolaget och inte håller med mig är du hjärtligt välkommen att överbevisa mig men det här exemplaret var rent ut sagt äckligt.

Det är väldigt sällan jag säger att saker är äckliga. Det är lite mer vanligt att jag tycker det men mamma sa alltid att man inte fick lov att säga att mat var äckligt utan det var "mindre gott". Det här vinet var riktigt jävla mycket mindre gott för att tala klarspråk.

Mina svärföräldrar har katt. I deras hem finns kattlådor fyllda med kattsand. Redan oanvänd men ren låda avger en ganska speciell doft men när lådan är använd är doften ganska distinkt. Precis så doftade det här vinet. Systembolaget kan hävda att det var äpplen, päron och vingummin aldrig så mycket men vår kollektiva bedömning var att de där äpplena hade passerat en katt innan det hamnade i flaskan.

Vår väninna föreslog att det var okej att dricka givet att man inte doftade på det först och jag kan hålla med om att det blev angenämare om man höll andan men piss är fortfarande piss och det var länge sedan jag var så ung (eller fattig) att jag kände att jag var tvungen att dricka upp alkoholen oavsett smaken. En klunk räckte innan vinet förpassades till avloppet där det hörde hemma.

109 kr kostar skiten och för 109 kr finns det mängder av vin på bolaget vilket håller riktigt bra kvalitet. Se detta som en konsumentvarning.

Utöver att det smakade kattpiss kan man nämna att färgämnet som används för att göra vinet blått var förbjudet att använda i livsmedel i Sverige fram tills det att EU ville harmonisera regelverket. Kan jag vara tydligare med mina åsikter här? Köp inte det här vinet.


5 kommentarer:

 1. Har man varit med det minsta lilla vet en man att när en väninna dricker bara vitt vin så ringer alla larmklockorna samtidigt. Jaha varför det då? Tillhör vederbörande någon sekt? Skulle det vara helt omöjligt att dricka ett rött vin?

  Jag har provat detta vin. Blev bjuden på det. Inköpet hade gjorts därför vinet hade en spännande färg. Det smakade hemskt. Vedervärdigt.

  Jag hade köpt en flaska Casillero del Diablo rött och en flaska Casilllero del Diablo vitt. Innan maten är en Draja aldrig fel. Vad sägs om 5cl god gin och 1 cl torr vermouth. Hade det inte passat så finns det vatten i kranen.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vår väninna dricker bara vitt vin för att det röda gör henne så fruktansvärt bakfull.. Jag gissar på att hon, likt jag, inte är så förtjust i det vita vinet och då är det enklare att inte dricka så mycket att man blir rejält bakis :-)

   Radera
 2. Man kan ju undra hur detta vin ens får kallas vitt vin? Bara färgen kittlar mina klökreflexer. Ser ut som den hiskeliga läsken "Elvira blåtira" som fanns på glada 80-talet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad jag minns gillade jag den läsken och blev väldigt besviken när den försvann men alla har vi ju olika associationer. Jag kan hålla med om att den borde stått separat för även om det kanske får kallas vitt är jag tveksam till om det får kallas vin.

   Radera
 3. Hahaha! Det där var ingen särskilt säljande beskrivning vill jag lova :D. Men ärlighet varar längst har jag hört. Hoppas du har lite andra goda vätskor hemma att släcka törsten med istället.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera