tisdag 27 november 2018

AvL-Portföljen köper dippen i Svolder

Inlägget innehåller affiliatelänkar

AvL-portföljen startade i början av maj 2016 som ett projekt där syftet var att ni som läsare skulle kunna följa med på resan och se vad som kunde hända med en relativt liten summa pengar (500 kr) varje månad om man bara var långsiktig nog. På senare tid har familjen bestämt att det här sparandet skall vara dotterns grundplåt när hon blir vuxen. Alltså finns det ännu mer incitament för mig att förvalta portföljen så bra som möjligt.Jag har fångat fallande knivar hela hösten och den här månadens insättning gick till investmentbolaget Svolder när aktien gick ned till 90 kr. Givetvis har priset ganska liten inverkan på värdet på aktien men som vanligt kikar jag som hastigast på IBIndex.se, ser att rabatten är över eller runt 10 % vilket är okej även om jag gärna ser en högre rabatt. Jag kollar också på utdelningen och ser att vi nästa år kan förvänta oss lite drygt 2,2 % i direktavkastning.

Det är också så att jag siktar på att höja andelen investmentbolag i portföljen och jag har svårt att köpa Latour till premie och Investor ligger aningen högre än jag vill ge för den så Svolder blev det. Aktien har kommit ned ganska ordentligt på sistone. Dels har utdelningen avskiljts och dels har marknaden svikit. Nu räcker månadspengen till 6 aktier och det är trevligt. 12 kr extra utdelning nästa år.

Köp

Den 20/11 köptes 6 st Svolder för 90 kr/st vilket totalt landar på 540 kr. Efter köpen ser portföljen ut som bilden visar


I dagsläget har portföljen ett totalt värde på 16795 kr (insatt 17000 kr). Det är inte riktigt sant att vi ligger på minus totalt sett. Anledningen till att det ser ut så är för att Hemfosa delades i två och värdet på Nyfosa är nu satt till noll innan allt är löst. När det väl är iordninggjort kommer det se bättre ut igen.


Bildkälla: Nordnet.se

2 kommentarer:

  1. Svolder blir förmodligen en kalasaffär på riktigt lång sikt. Jag får intrycket att de verkligen månar om sina aktieägare och att förvaltningen är tämligen kompetent.
    Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

    SvaraRadera
  2. Hej kompis. Kul att du köper i "vårt" volag Svolder. En investering där kan aldrig vara fel.

    // Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

    SvaraRadera