lördag 11 november 2017

AvL-Portföljen köper mer Investor

Som jag skrev i sist inlägg om AvL-Portföljen där vi köpte Nordea önskade jag fiska upp en aktie i Investor också innan månaden var slut och det köpet gick igenom i veckan.

Investor var den första aktien jag tog in i den här portföljen. Jag skrev om det köpet den 10e maj 2016. Då köptes två aktier för 278 kr/st och sedan dess har kursen klättrat en hel del. Då låg direktavkastningen på 3,58 % och idag är den nere på 2,67 % men sedan dess har de ägda bolagen utvecklats fint och vi har dessutom fått en hel del multipelexpansion.

Det här är inte en billig aktie i dagsläget. Det är någonting jag vill vara väldigt tydlig med. Men det är en aktie där man får ett tvärsnitt av den svenska affärsvärlden till rabatt även om den rabatten nu ligger på 20 % inräknat de onoterade tillgångarna.

Köp

Den 8/11 köptes 1 st aktie i Investor A för 400 kr in vilket blev 400 kr totalt eftersom vi fortfarande åtnjuter courtagefri handel. Det innebär att portföljen ser ut som följer
I dagsläget har portföljen ett totalt värde på 11877 kr (insatt 11000 kr) vilket innebär att vi fått en avkastning på 8,97 % sedan start. Vi har tappat lite den senaste veckan men inte särdeles mycket och det känns väl fint att vi håller emot.

Just nu sitter vi på 29 kr i likvida medel så det blir inga fler köp förrän nästa månad i jusst den här portföljen.


Bildkälla: nordnet.se

6 kommentarer:

 1. Investor är ett riktigt fint innehav och jag har också ökat den senaste tiden. Har bla viktat om lite mer mot investmentbolag och då främst Investor och Svolder den senaste tiden. Vi får hoppas att de fortsätter sköta bolaget fint framöver :).

  Med vänlig hälsning Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är min önskan också. Jag tror att det snart kommer börja svänga lite mer på marknaden och då känns det ju lite skönt att ha en lite större bredd i portföljen :-)

   Radera
 2. Bra val! Och grattis till att köpt redan på 278 kronor!

  Har bestämt mig som ett sparmål kommande året att köpa Investor (och andra investmentbolag) varje månad den värderas till åtminstone YOC 3 procent. Funderar på att slänga in en order ändå nu eftersom den med vad man väl får säga redan är inprisad utdelningstillväxt värderas till ganska exakt YOC 3 procent. Men som du säger finns ju substansrabatten där också. Blir nog en aktier till i veckan som kommer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Om börsen går som den gjort historiskt kommer vi sitta här om ett par år och tycka att 400 kr var ett förnämligt pris att betala för en så fin aktie som Investor :-)

   Du gör nog rätt i att köpa mer investmentbolag. Jag skulle vilja vikta upp och om några månader, när jag får en inkomst igen hoppas jag kunna göra det också.

   Radera
 3. Hej, vet ej om du gått igenom det. Men skulle var intressant läsning hur ni lagt upp det för att maximera föräldrapenningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Micke

   Jag har inte skrivit om det ännu så det var en bra idé. Skall försöka hinna med att plita ned några rader om hur vi gjort och tänkt.

   Tack för förslaget

   Radera