måndag 13 november 2017

Måndagskollen v46 - Investmentbolag, Bank eller Kläder?

Det här experimentet med att skriva en måndagsartikel för att kolla vad som hänt i veckan som gått och för att ge en liten försmak inför veckan som kommer har haltat en del och jag tror jag vet varför.

Jag ser två anledningar och det ena är att det tar mig mycket mer tid att ta hand om min avkomma än jag tidigare antagit men den främsta anledningen är att det är ganska trist att varje vecka reflektera över att jag inte köpt några aktier och jag inte har några planer på att köpa några heller som följd av att jag inte har någon vettig inkomst.Därför kommer just det här artikelslaget att bli långt mer sporadiskt än vad som först var planerat men idag är det faktiskt dags för en liten uppdatering för de senaste veckorna har det ramlat in en del utdelningar samtidigt som börsen kommit ned lite och det är en fin kombination.

I torsdags slog jag till på en näve Svolderaktier när kursen ramlade under 220 kr/st. Aktien handlas fortfarande runt det beräknade substansvärdet men det känns trots det bättre att betala 220 kr per aktie än att betala 230 kr/st.

Inför nästa vecka finns det en gnutta torrt krut kvar i botten av portmonnän och det finns en del aktier jag är lite sugen på. Jag hade velat se Investor A komma ned till 385 kr och jag ser gärna Swedbank för 200-lappen men om inget av det inträffar (det skulle kräva ungefär 2,5 % kursnedgång) är jag ändå sugen på ett par aktier.

Om kurserna står stilla kommer jag nog köpa en näve aktier i MQ då den senaste veckans kurstapp innebär att vi närmar oss 6 % direktavkastning. Jag kan också tänka mig att öka ytterligare i Svolder, Skanska och Eolus Vind. Alla tre är små innehav som jag börjat köpa in mig i de senaste månaderna och det vore trevligt att få ökat storleken på innehaven något till, vad jag anser vara, rimliga priser.

Vad gör du i veckan?

Bildkälla: freeimages.com

2 kommentarer:

  1. I veckan funderar jag på om vi ska fortsätta neråt hela veckan igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter deprimerande men jag förstår dig. Nedgångar ser jag oftast som tillfällen att köpa på men eftersom jag har lite dåligt med likvider får det gärna gå kräftgång några månader.

      Radera