fredag 15 januari 2016

När hustrun jobbar natt dansar maken på börsgolvet

Igår var en spännande dag på många sätt. Hustrun har en nattvecka där hon arbetar varannan natt så under natten till idag har jag följt börsrallyt på andra sidan Atlanten. Att kalla det ett rally är lite att ta i men det är spännande med volatilitet på ett par procent upp eller ner per dag.

Jag har en pytteliten position i Exxon vilken jag initierade under Black Friday och skrev om i de två inläggen jag länkar till här. Jag har de senaste veckorna pumpat in mitt sparande i svenska aktier för att utnyttja det köpläge jag ser i att börsen tappat över sju procent sedan årsskiftet men jag hade vissa förhoppningar om att kunna öka på min andel Exxon vid nästa löning eftersom den aktien tappat drygt tio procent sedan jag köpte den i höstas.

Nattens oljestimulerade ryck puttade upp Exxon över 5% innan det var dags att lägga sig och jag såg mitt köpläge försvinna.

Man skall inte gråta över spilld mjölk är ett gammalt ordspråk och jag grinar verkligen inte nu. Oavsett vad som händer med börsklimatet i närtid kommer jag fortsätta mata in pengar så fort jag kan i systemet och vänta på att de skall föröka sig. I tisdags shoppade jag loss på Tele2 vilket på de nivåerna ger mig en direktavkastning på över 6 % med oförändrad utdelning och i går kunde jag inte hålla mig borta från köpknappen heller utan fyllde på i Industrivärden för 132,10 kr/st.

När börsen uppvisar så här tvära kast är det svårt att hålla sig lugn. Andra har fotboll och ishockey, jag följer börskurser på kvällarna med ett glas i handen och lyckas jag sätta en köpkurs jag ser som ett kap är det jag som tjoar precis lika högt som när Zlatan gör mål.

Denna veckan har jag varit aningen mindre aktiv här på bloggen än vanligt och utöver att sitta fastlimmad vid börsskärmen har jag varit strängt upptagen med att avsluta den näst sista högskoleterminen jag ämnar berika mig med inom överskådlig framtid. Det har varit ett par tuffa dagar med inlämningar, presentationer samt mängder och åter mängder av vetenskaplig text både skriven och läst. Jag känner mig full av kunskap och full av tillförsikt inför framtiden.

På måndag är det start på sista terminen och den tänker jag börja med en vecka på jobbet så att jag kan krama loss lite nytt friskt kapital att stoppa i pengapåsen. December och Januari har varit dyra månader men min förhoppning är fortfarande att jag skall kunna spara halva min nettoinkomst trots kalas och annat skoj.

Om några minuter öppnar svenska börsgolvet igen men penningpungen är nästan helt tom och dessutom är jag på jobbet och försöker få ihop de sista sakerna inför januarideklarationerna som skall vara inne på måndag så börsen får vänta till lunch.

Hur hanterar du börsturbulensen?

Bild: Pernilla Lindmon/freeimages.com


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar