lördag 21 maj 2022

Jag vanityshoppar grill

Sen vi skaffade hus engagerar jag mig i seriös livsstilsinflation och nu har jag gått steget längre.

Jag har blivit med grill.

I höstas köpte jag ett eldfat och det finns fina grillplatser bara några minuters promenad från huset. Jag har också en liten kolgrill från tidigare och jag stod och vägde mellan gasol, kol, pellets osv.

Det landade i att jag kan uppnå det mesta av det jag vill med det som finns i omgivningen förutom snabbhet och enkelhet. Så det fick bli en gasolgrill.

När jag vill ha den riktigt autentiska upplevelsen är det ju bara att släpa fram elden men oftast vill jag bara laga mat med eld och då tror jag att gasolen kommer vara toppen. En annan sak jag har saknat i mitt liv är en stor "ugn" för indirekt värme, rotisseri och rökning. Gasolgrillen jag köpte löser allt det och mer.

Det här kan bli vi inom en snar framtid

Jag resonerade också som så att det sannolikt inte är varken hållbart, tidsmässigt ekonomiskt, njutbart eller glädjefyllt att köpa det billigaste jag kunde hitta men eftersom jag är jag valde jag heller inte det absolut dyraste.

Efter att ha pratat en del med grannarna landade jag i en Broil King Crown 490. Ett jädrigt bökigt namn men det är en kanadensisk grill med fyra brännare, en sidobrännare för såsen och en rotisseribrännare och ett rotisseri för den där perfekta kycklingen.

Jag förutspår att jag säkert kommer använda den tre gånger per år och att det är världens mest onödiga leksak men är man pappa med hus så är man och har jag nu lagt 30 timmar på att fixa altanen (det är ett annat inlägg) så borde jag ha en rejäl grill på den :-)

Knappt åtta tusen fick man ge för den men då ingick allt inkl hemkörning. Den har tydligen också en helt hygglig garanti och närmaste grannen har en liknande och han är oerhört nöjd även efter de fem-sex åren han har haft sin.

Jag får återkomma när jag har bränt in den men först skall jag olja altandäcket...

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar