lördag 9 april 2022

Ett beslut är fattat


 Idag firar jag att ett beslut är fattat.


För två år sedan blev min arbetsgivare tilldelade en arbetsuppgift som bara växte och växte. Från början trodde vi att det skulle räcka med fem-sex personer som lånades ut på deltid för att hantera uppdraget men för att klara oss igenom pandemin har vi rekryterat tusentals personer och tjogvis med chefer.

Jag var en av de första som gick från mitt ordinarie arbete till att arbeta med det här nya och min profil innebar enorma möjligheter. På två års tid har jag bytt uppgifter minst sex gånger och jag har blivit befordrad två steg. Jag har varit med och format framtiden.

Det har varit oerhört stimulerande, givande, utmanande och slitsamt.

Nu är det dags att backa.

Mitt jobb är klart.


Jag kan välja att vara med på en avvecklingsresa när projektet skall demonteras och hundratals människor skall få reda på att det råder arbetsbrist. Eller så kan jag välja att återgå till den tjänst jag hade innan pandemin. Det är ett mycket svårt beslut.

Det är en ganska enkel tjänst jag går tillbaka till vilket innebär att tempot är många gånger lägre. Det innebär också att stressnivån kommer minska avsevärt. Möjligheterna till semester, flex, föräldradagar, vabb och allt annat värdsligt kommer ingå i livet igen.

Jag har flera hundra föräldradagar att ta ut för Happy. Jag har över två månaders semester att ta ut. Det är dags nu att prioritera andra saker ett tag. Sverige får klara sig själv ett tag för nu skall jag ta hand om mig och min familj.

Idag sitter jag med ett glas bubbel i handen och firar att friheten närmar sig. Men det är också en gravöl när jag ser att jag snart skall begrava en av de mest utvecklande och givande perioderna i mitt liv.

Livet är inte statiskt. Morgondagen är full av nya vägar att vandra och vid månadsskiftet kommer jag promenera på en ny väg. Deltidsföräldraledig och tillbaka vid mitt skrivbord för att vända papper på deltid.

Sláinte 

8 kommentarer:

 1. Häftigt att få vara med på en sådan resa ändå, tänk vad du måste ha utvecklats på den tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har varit en resa jag aldrig glömmer :-)

   Radera
 2. Låter nice ändå, bra jobbat och hoppas du får en lugn(are) tillvaro framöver!

  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Arbetsplanen. Jag hoppas också på lite lugn och ro ett tag nu :-)

   Radera
 3. Låter klokt. Hur mycket tappar du lönemässigt? Kanske inte blir så mycket med tanke på statlig skatt och sånt...?

  Tid är mycket mer värdefullt än några tusenlappar, det har jag märkt allt eftersom tiden går och man blir äldre..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag behöver inte oroa mig för statlig inkomstskatt. Det har jag aldrig varit nära :-) Jag tappar ganska mycket i lön för att vara jag men det är ingenting som påverkar. Vi har så vi klarar oss med mycket god marginal och precis som du skriver så är tiden och barnen viktigare än pengarna.

   Radera