lördag 20 mars 2021

Vardagen är en räkmacka

Jag satt och funderade häromdagen på vad vardagslyx är för mig och jag kom på massor av saker. Jag uppskattar att bo så fint som jag ändå tycker att jag gör med trevliga promenader i närområdet.

Jag tycker det är väldigt lyxigt att ha tillgång till allt tänkbart både inom shopping och nöje inom bekvämt promenadavstånd.

Men en av de allra främsta vardagslyxerna jag kom på just då var att kunna spendera några extra kronor och ha tillgång till en måltid som är utöver det vanliga. I det här fallet en räksmörgås med färska räkor och hemmagjord citronmajonnäs.


Jag har en riktigt bra fiskhandlare en kilometer från hemmet och jag promenerar regelbundet förbi vilket gör att jag kan hålla koll även när de inte hunnit uppdatera sin hemsida. 

Men inte bara detta. På samma promenadsträcka har jag ett systembolag som kan förse mig med en av drygt 21000 olika drycker och jag går förbi två rejäla matvarubutiker och ett tiotal caféer och restauranger och en handfull pizzerior och sushihak. 

Att detta är vardagslyx för mig kan ha att göra med att jag älskar mat. För någon annan kan det vara enkelheten att samtala med vänner från hela jorden, ta del av all världens underhållning eller möjligheten att ströva fritt i naturen precis runt hörnet. Att jag har tillgång till allt det där är helt fantastiskt.

Just idag är jag lite extra lycklig över att livet serverar en och annan räkmacka.


4 kommentarer:

 1. Du lever som bloggen heter du kompis :D. De allra flesta här i Sverige har det faktiskt väldigt väldigt bra. Det är lätt att glömma det när man ser allt som blivit sämre men du påminde i alla fall mig om det idag. Tack.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland behöver man påminna sig eller bli påmind om att det ändå är ganska bra :-)

   Radera
 2. Åh, jag som också är förtjust i mat avundas dig. Speciellt räkorna... Men jag får försöka tänka att jag bor som jag bor för att jag istället kan gå ett tiotal meter och sen krama om mina hästar istället.

  Jag önskar dig många fler lyckliga dagar med räkmackor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla har vi våra egna räkmackor och jag önskar dig att du kan hitta fler i ditt liv. Kanske till och med några riktiga räkmackor inom en snar framtid.

   Må väl

   Radera