onsdag 31 januari 2018

Kort kommentar om H&Ms bokslutskommuniké

Så kom äntligen en liten pusselbit i det stora H&M pusslet. I bolagets bokslutskommuniké fick vi reda på att resultatet var dåligt men inte riktigt så dåligt som marknaden hade förväntat sig. Man har bara klarat av att klämma in ett resultat om 9,78 kr/aktie i år vilket innebär att aktien handlas till straxt under 16 vilket fortfarande inte är billigt.Utdelningen lämnas oförändrad men man tittar på att låta ägarna återinvestera utdelningen i nya aktier i syfte att ge bolaget investeringskapital. Vi ser att de önskar utöka sin digitala satsning och att butiksexpansionen kommer fortgå men i mycket lägre takt än tidigare.

Jag hade gärna sett att vi fick lite klarhet i hur de separata varumärkena utvecklas förutom "bra" och jag hade gärna sett information om e-handelns utveckling men antingen kommer lite mer matig information under rapportpresentationen om en timme eller så får vi vänta till kapitalmarknadsdagen. Jag gissar på det senare.

Den här rapporten sa egentligen inget nytt och väldigt lite om framtiden så jag tycker inte jag har tillräckligt på benen för att besluta om min framtid som investerare i aktien. Givet att bolaget klarar av att hålla nollan eller till och med växa lite framåt skulle aktien kunna vara rimligt värderad just nu men skall vinsterna fortsätta sjunka skall vi ned ytterligare och det är det jag försöker hitta information om.

Jag tyckte nu inte att rapporten andades framtidstro men jag låter lidandet fortlöpa i ett par veckor till för att sen besluta om plåstret skall få sitta kvar eller inte.


Bildkälla: HM.com

4 kommentarer:

 1. Du kan väl lida fram till 14 februari i alla fall? Så får du, citat "en genomgång av bolagets verksamhet och varumärken samt en uppdatering av "de viktigaste initiativen" för att skapa fortsatt tillväxt". (Kapitalmarknadsdagen)

  SvaraRadera
 2. Gjorde en stop-loss på 150 igår...synnerligen dålig timing.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade varit sämre tajming att ta stoppen idag. Jag svajar betänkligt men jag väntar lite till

   Radera