måndag 4 december 2017

Måndagskollen v49 - Investor, Skanska eller Kopparbergs

Nu är vi riktigt nära årsskiftet. Det är lite spännande att få stämma av året och se hur utfallet blev och jämföra det mot föregående år samt den egna prognosen. Men än så länge finns det några veckor kvar att jobba på.


Förra veckan trodde jag skulle bli en riktigt köpfattig vecka eftersom jag inte har en krona kvar i likvider utan alla köp går på lånade pengar men trots detta slog en långorder in på Eolus Vind när aktien i onsdags dippade ned till 23 kronor. 23 kronor är max jag vill betala men jag är inte främmande för att öka ytterligare även om jag nu börjar komma upp i en position jag är ganska nöjd med på runt en procent av portföljen. Det kommer ge mig ett fint kassaflöde i början av februari.

Börsen fortsätter att backa och jag tycker att det finns lite allt möjligt som ser trevligt ut. Investor handlas någon krona över 375 kr vilket är priset då jag vill börja köpa igen. Swedbank vände upp mot 200 igen men är nu tillbaka på 195 kr och vid 190 är det attraktivt. Skanska runt 175 kr är inte heller fel och kommer Kopparbergs ned under 195 blir det kanske påfyllning där också men vart skall pengarna komma ifrån - det är frågan.

Jag saknar att tjäna pengar, mest för att det är kul att köpa aktier. Men men, man kan inte få allt här i världen.Bildkälla: freeimages.com

4 kommentarer:

 1. fina bolag. Jag förstår dig helt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr rusade de flesta igår så inköpen får vänta men ja, fina bolag :-)

   Radera
 2. Tänkte också öka i Swedbank, riktigt fin Direktavkastning! /Aktieflickvännen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja i bankerna är det ju direktavkastningen som lockar och att de faktiskt klarar av ett ROE på 12-14 % är riktigt bra. Då gör det inte så himla mycket att de handlas över bok.

   Radera