måndag 18 december 2017

Måndagskollen v 51 - IPO:er, Pandora & ny podd

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Det går fort i hockey. I veckan som var "tradade" jag IPO:er (Initial Public Offering). Jag hade tecknat mig för Lyko, FlexQube & Atvexa. Jag fick bara en liten tilldelning i Atvexa och Lyko och då tappar jag bara sugen så jag sålde av i öppningen med några hundralappars vinst.

Det bolag jag var som mest sugen på var FlexQube men där fick jag ingenting och eftersom den övertecknades kraftigt rusade den också på första handelsdagen och då är jag inte lika sugen längre även om caset ser bra ut.


Andra nyheter från veckan är att Realty Income Corp (O) höjde utdelningen för fjärde gången i år. Den här gången med 0,2 % vilket inte är några fantasisummor men jag tar det jag får.

Jag har också börjat följa en ny podd med namnet Kvalitetsaktiepodden efter att flera bloggare uppmärksammat mig på den. Först tror jag Spartacus var som nu också har levererat en trevlig liten intervju med Ola som är poddens aktieexpert. Tack Spartacus och tack Kvalitetsaktiepodden för det här är riktigt trevlig lyssning. Tyvärr utkommer podden bara varannan vecka men om vi hjälps åt med påtryckningar kanske det blir oftare.

Vecka 51 kommer bli en lugn vecka som avslutas med julafton. Jag har beställt presenter via Alibaba till både hustrun och dottern men jag blir mer och mer osäker på om dessa kommer att hinna fram i tid. Nu spelar det kanske inte så stor roll för varken dottern eller hustrun bryr sig särdeles mycket om den exakta tiden för gåvan men jag håller tummarna. Själv önskar jag mig nya billiga jeans eftersom alla mina byxor nu har gått hål i "sittdelen". Tydligen händer det när man använder byxorna och hustrun tycker inte att jag är tillräckligt sömnadskunnig för att göra lagningarna snygga så det är en kamp här hemma. Främst för att jag hatar att handla. Vi får väl se vad som vinner. Min aversion mot affärer eller min vilja att ha hela kläder.

Just nu håller jag span på två bolag som ovanstående podd nämnt nämligen Pandora och BTS Group. Pandora har jag för all del haft på radarn länge och är en av anledningarna till att den lilla AvL portföljen har en dansk indexfond i innehavslistan och jag hoppas väl att vändningen är nära. Att bolaget börjat dela ut kvartalsvis och nu har en direktavkastning på dryga fem procent är inte fy skam och kommer nästa kvartalsrapport in bra kan det nog bli åka av även om kursen redan stärkts något från den absoluta botten.

Med BTS är det en annan historia för det bolaget har jag bara hört talas om tidigare men jag har aldrig lagt ned någon energi på att analysera det men med lite tur finner jag tiden under julhelgerna när fru AvL skall vara lite extra ledig.

Allt har sin tid och nu är det dags för en smörgås med julskinka och rödbetssallad. Jag önskar er alla en underbar vecka.

Bildkälla: freeimages.com

2 kommentarer:

  1. Ja, vi får hoppas Kvalitetspodden sänds mer frekvent framöver. :)

    SvaraRadera