fredag 15 december 2017

Prata pengar - En konspirationsteori

I måndags fick vi meddelandet att podden Prata Pengar lägger ned och det är riktigt trist eftersom det varit en bra podd och för mig ett stående inslag i veckans schema men en sak tycker jag har försvunnit när twitter och bloggare uppmärksammar nedläggningen och det är varför podden lägger ned.Personligen är jag betydligt mer cynisk än de flesta men för mig var det fullständigt självklart, efter att ha hört det senaste avsnittet, att det uppstått en schism i UA-leden. Niklas var skitarg hela avsnittet och avslutningssnacket var fullt av plattityder men där Niklas berättade att han skulle starta en ny podd. Han skulle minsann fortsätta podda och hjälpa sparare framåt.

Det hade varit spännande att få veta vad som hänt men en sak är säkert och det är att jag ser fram mot Niklas nya initiativ och tillåts jag spåna lite mer gissar jag att anledningen till att Philip och Niklas var frånvarande från förra #Uppesittarkväll inte hade mycket att göra med en påstådd influensa. Jag tror att Niklas har blivit borttryckt och om det stämmer tycker jag att det är riktigt tråkigt för även om han nu råkar vara något år äldre än gränsen för unga aktiesparare så har han varit en enorm tillgång för organisationen.

Jag följer utvecklingen med spänning men sammanfattar det hela med att jag, oavsett anledningen till det relativt drastiska avslutet, vill skicka all min tacksamhet till Philip och Niklas, UA & alla bakom podden för alla de 102 avsnitt som ni producerat.

Tack


Bildkälla: pratapengar

9 kommentarer:

 1. Hej AVL,
  Bra spaning!
  En annan sak som hänt i avanza play denna vecka är att Philip inte är med kanske är han ledig eller så?
  UffeKgv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej UffeKgv

   Jag noterade det samma men det kan ju helt enkelt vara ledighet, sjukdom eller andra uppgifter men onekligen blir man fundersam.

   Radera
 2. Det verkar väl vara någon form av "åldersfascism", så ofta det har påpekats att Niklas var lite "äldre". Bra att du följer upp det hela, jag tror att UA gör sig en björntjänst. Hälsning Dividend500

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Dividend500

   Jag tror inte att ålder är enda faktorn men det kan mycket väl vara en av anledningarna vilket skulle vara trist.

   Jag tror du har helt rätt i att UA förmodligen kommer förlora på det här. Även om de hittar ett nytt upplägg tror jag att det är svårt att följa upp det som varit.

   Radera
 3. De är båda med på Uppesittarkväll på måndag, tippar på att vi kommer få en kort kommentar om läget då.

  SvaraRadera
 4. Det var trist med det avslutet som blev. Här är mina takes:

  -Niklas var precis som vanligt på twitter tills den måndagen.
  -Philip har hela tiden varit lika glad.
  -Bägge var småkrassliga från o till under hösten.
  -Bostadsspecial del 1 var allt som vanligt.

  Jag tror det blev ett plötsligt uppbryt & inte att det var klart sedan en tid.

  Såg på twitter att Niklas Finansretorikern också glider vidare. Tunga tapp kort tid. Men Tove & UA är klockrena - grejar det säkert.

  mvh // Micke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Micke

   Jag är helt övertygad om att du har rätt i att det gick fort. Det skall bli intressant att se vad som händer framöver.

   Radera
 5. Många av UA gäster är äldre än deras medlemmar. Och inte minst många av oss som följer vad de gör är också det. Tycker därför inte det är något konstigt att Niklas är det. Så länge syftet är att uppmuntra unga att ha ett sunt sparande, att organisationen som sådan är unga enligt deras definition och man når sitt resultat tycker inte jag det spelar så stor roll. Samtidigt behöver nya få chansen men den balansen tycker jag att de klarar bra och det är inget problem att de är många som är med i programmet.

  SvaraRadera