torsdag 25 maj 2017

Utlottning av "Bli grymt rik på aktier"

För ett tag sedan vann jag boken "Bli grymt rik på aktier" och nu har jag läst den och vill skicka den vidare till någon annan. Det har ju blivit ganska poppis att lotta ut böcker på bloggarna nu och jag tycker det är ganska trevligt. Det är ett sätt att bidra till delningsekonomin i sann snålbloggaranda och det är ett relativt försiktigt sätt att marknadsföra bloggen (om det sköts snyggt). Jag försöker ta ekomikollektivet ett steg längre så får vi se hur det går.

Bli grymt rik på aktier är en lättläst nybörjarbok om aktier och sparande av Anders Haskel. Boken går igenom grunderna och ställer upp exempel som gör det lätt att förstå.Vill du vinna boken?

Bloggen Att Välja Lycka skall syfta till att göra världen lite bättre och jag tror mig ha kommit på ett sätt att göra det. Om du vill vara med i utlottningen av boken är det minsta som behöver ske att du retweetar det här inlägget på twitter när det skickas ut. Gör du det får du en lott.

Ett annat sätt att vara med i utlottningen av boken är att skänka en slant till Barncancerfonden. Du kan göra det genom att sätta in pengar på diverse olika sätt och smidigast är kanske att följa länken till "Att Välja Lyckas egen insamling".

Andra sätt att skänka är att swisha en gåva till 90 20 900 men då behöver du ta en skärmdump och tweeta över bilden, eller förmedla den till mig på annat sätt.

Min förhoppning är att alla som vill vara med i utlottningen skänker en femma, så för varje femma man skänker får man 10 lotter i lotteriet (skänker du mer får du fler lotter och extra god karma).

Låter det bra?

Skänk en femma till välgörenhet och var med i utlottningen av boken. Vinnaren kommer dras på Sveriges nationaldag varför insamlingen slutar kl 23.59 den 5/6-17.

Som en extra bonus - om vi lyckas samla in mer än 1000 kr lägger jag in boken "Så blev Warren Buffett världens rikaste person" av Per H Börjesson i potten men eftersom delad glädje är dubbel glädje kommer en lott vinna den första boken och en lott kommer vinna den andra boken.

Lycka till


Bildkälla: bokus.se

9 kommentarer:

 1. En dålig bok kan jag förstå om man vill bli av med när man läst delar av den. Men en bra bok som denna ovan? Själv vill jag stryka under, gå tillbaks till den senare för att kolla saker igen etc.
  Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst hela och det är en lättläst bok på 150 sidor. Jag har inget behov av att behålla den för nu har jag tagit till mig det som stod i den. Skulle jag mot förmodan behöva den igen kan jag låna den men den här typen av litteratur behöver jag sällan igen.

   Radera
 2. Hej!
  Vilket otroligt bra initiativ :)
  Har testat lägga in en slant till din bössa men är lite osäker kring när jag ska fylla i personuppgifterna. Blir dessa publicerade på något vis?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Jag har faktiskt ingen aning men det har jag mycket svårt att tro. Det enda som syns utåt och den enda jag som administratör kan se är det namn man väljer att skriva i rutan "namn i gåvolistan". De övriga uppgifterna kommer sannolikt barncancerfonden använda för att skicka sitt marknadsföringsmaterial i syfte att du skall ge mer men de uppgifterna lyder under PUL-Lagen så de kommer inte lämnas ut förutsätter jag.

   Kul att du vill vara med :-) Det uppskattar vi.

   Radera
 3. Jag har redan boken. Eller nåja flickvännen har den så jag tävlar inte men jag delade på twitter i alla fall. Ha en go kväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tackar er båda. Förhoppningsvis leder det till fler kronor till barncancerfonden.

   Men... Har ni båda böckerna? För skulle det vara så att ni inte har buffett-boken kan ni ju få den istället om ni vinner :-)

   Radera
 4. Svar
  1. Underbart att se. Tack så jättemycket och lycka till.

   Radera