fredag 21 april 2017

Det stormar i Göteborg och i godishavet

I Göteborg idag blåser det stormbyar och på börsen blåste det ganska friskt när Cloetta släppte sin kvartalsrapport i morse.Analytikerna hade tippat på ett resultat 14 % högre vilket fick aktiekursen att störtdyka. Under en kort stund var den ned hela 11 % men den stängde på 33,60 vilket innebär 4.8 % ned. Jag hade egentligen inte tid att hålla koll på det här idag men jag lyckades se att en av mina långordrar vilken jag la in i februari, hade gått igenom. Jag köpte alltså en liten handfull Cloettaaktier för 31,40 kr/st vilket är ett pris jag inte trodde jag skulle få se igen innan börsen kraschade men det är tjusningen med långordrar. Denna funktion ger oss möjlighet att utnyttja den här typen av galna svängningar men man får vara försiktig för svängningarna kan ju bero på någonting riktigt bekymmersamt och då kanske man inte ville köpa aktierna som man helt plötsligt blev sittande med.

I det här fallet är jag väldigt nöjd för jag tror långsiktigt på Cloetta. Bolaget har förvärvat Candyking men effekten syns först i nästa kvartal och tittar man lite närmare på det som kommunicerades så ser man att den enorma påskförsäljningen inte finns med i dagens siffror och det är en del andra störande moment som marknaden inte verkar ha läst de första timmarna av dagens handel.

Dagens gungning tror jag inte kommer vara permanent utan bolaget växer och ledningen är duktiga på att ge aktieägarvärde. Jag passade helt enkelt på att köpa aktier 11 % billigare idag än igår och skall man vara riktigt petig har jag på denna lilla slant redan tjänat 6 % vilket borde innebära att jag kan fredagsfira lite men det blir tyvärr inte godis men kanske en whisky.

Ha en go helg allihopa


Bildkälla: Freeimages.com

3 kommentarer:

 1. Jag tycker Cloetta är något överskattade. Visst att de har starkt kassaflöde men de växer framförallt genom förvärv så de år de inte hittar några lämpliga förvärv finns risk att de inte växer särskilt mycket mycket (vilket i och för sig innebär att de kan dela ut lite mer).

  För dem som köpt tidigt har det säkert varit en lysande investering och finns ingen som helst anledning att sälja men för mig som inte äger är jag tveksam till att gå in.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig är Cloetta ett alternativ till livsmedelshandlarna. Axfood och Ica är redan långt gångna, utdelningen är hög men priserna är därefter. Cloetta kan fortfarande göra stora förvärv för att växa och de har samma organiska förutsättningar som livsmedelshandlarna men de kan också ta andelar med nya koncept och de är precis i början av sin utdelningscykel och det är främst den jag hoppas på.

   Radera
 2. Hej Att Välja Lycka!
  Riktigt roligt att vi går i samma tankar kring bolaget. Jag ökade faktiskt också igår :)
  http://www.kronantillmiljonen.se/handelser-i-portfoljen/cloetta-sa-gjorde-jag/
  Synd att bolaget har relativt låg direktavkastning vid dessa nivåer...

  SvaraRadera