måndag 24 april 2017

Tele2, Länsförsäkringar och franska val

Det händer massor nu och idag råder feststämning på börsen. Idag rapporterade Tele2 sitt första kvartal och det skrällde rejält. Aktien är upp 7 % men det är sannolikt en klar överreaktion för bolaget själva upprepar sin guidning för helåret trots den klart bättre situationen. Detta skall bero på att det kommer att komma stora kostnader senare i år som gör att det fortfarande är rimligt att anta att bolagets gissningar för helåret kan stämma.



Dock kan jag tycka att det nu borde vara lite lättare för Tele2 att klara av sina egna mål när man i första kvartalet spöar analytikernas förväntningar på EBITDA med 20 %. Vi får väl se. Jag ökar inte just nu men jag säljer inte heller som många av bloggkollegorna gjort.

Petrusko skrev i morse att Länsförsäkringar också ger sig in i courtagekriget i syfte att få ta del av aktiehandelns kaka. Med lägsta courtage per affär på 20 kr men med ett minicourtage på 0,05% är det en bra aktör för den som gör lite större affärer. Jag är inte där just nu så jag stannar där jag är men utvecklingen är intressant. För den som börjar kan det vara värt att fundera på Nordeas erbjudande eller kanske Degiro?

Sist men inte minst kan man konstatera att börsen fick glädjefnatt av att det franska valets första omgång är avklarad med Marcon som kvarvarande klar favorit att ta hem presidentposten. Det firade börsen med att klättra upp 1,5 % efter en ganska seg period de senaste veckorna. Det skall bli intressant att se vad som händer när det franska valet faktiskt avgörs.


Bildkälla: Freeimages.com

3 kommentarer:

 1. Hej Att välja lycka!
  Just det här med courtagefri handel är rätt intressant. Avanza kom ju med sin courtagefria handel upp till 50.000 kr när jag hade 40.000 så det var lite sådär.
  Men visst stämmer det att Degiro har courtagefritt upp till en hel mille? Låter otroligt högt men tycker jag hört det i Börspodden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att vi ses ute på #uppesittarkväll förresten :)

   Radera
  2. Jag hoppas få iväg några twittermess men jag sitter hemma och vaktar Joy så det blir svårt. Hon gillar av någon anledning inte uppesittarkväll ännu...

   Jo det stämmer att det är en miljon på Degiro som gäller men kolla vilka villkor som gäller och vad som gäller på övrig handel.

   Radera