onsdag 3 augusti 2022

När barnen vill bygga saker

Sommarlov på SVT har småkrypstema och i ett av programmen visades ett insektshotell som fastnade på dotterns näthinna.

Hon har blivit mycket mer intresserad av att bygga saker, skruva och hamra och att göra saker som pappa gör.

Självklart skulle vi göra ett bihotell då men att bara ta en träbit, borra några hål och sätta den under ett tak var inte aktuellt. Det får pappa göra själv när han faktiskt vill hjälpa bina och inte bara skapa någonting som ser trevligt ut.Så dottern byggde ett insektshotell vilket ni ser på bilden ovan.

Eller ja. Pappa frågade grannen om han kunde få ta av skräpet bakom skjulet och det gick bra. Av det spillvirket byggdes ram och bakplatta och pappa fick hålla i sågen. En del spikar kunde Joy få i men när hon tröttnade fick pappa ta över.

Den förre ägaren av vårt hus lämnade en ganska ansenlig hög gamla blompinnar i bambu vilka inte längre fungerar särdeles bra som blompinnar. Pappa sågade förtjänstfullt upp dessa i längder tillsammans med några pinnar gammal ved medan dottern plockade kottar i skogen.

När det skulle borras hål i veden tröttnade Joy efter 2-3 hål men nätets spikar för att hålla inne kottarna de bankade hon i allihopa en dag hon verkligen fick feeling.

Slutresultatet blev relativt estetiskt tilltalande kan jag tycka och den totala kostnaden för projektet uppgick till ungefär en meter ståltråd och en handfull spik och skruv från min "pappalåda".

Alltid kul att kunna underhålla barnen samtidigt som man undervisar och dessutom kan göra det näst intill gratis.

2 kommentarer:

 1. Kul bygge! Väl investerad tid att göra det tillsammans med barn!
  /Viggo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det spelar ju nästan ingen roll vad man gör bara man gör det tillsammans :-)

   Radera