lördag 6 augusti 2022

Semestern är alldeles för kort

Då var de här 4 veckorna redan till ända. På måndag börjar jobbet igen och i år är det med en hel del måndasångest jag avslutar semestern.

I år har vi gjort massor av roliga dagsutflykter och varvat det med vänner, vila och bad.

Samtidigt som det har varit väldigt trevligt har det inte varit så vilsamt.

Jag vet inte om det är tillåtet att tänka så men personligen har jag svårt att jämställa semester med två barn under fem med vila. Det är bara jobb på annat sätt.

Det enda jag varit ledig från är de där timmarna varje dag jag får vara ifred och instängd på mitt kontor i välsignad tystnad.


Men det är ju oerhört skönt att inte också behöva jobba utan att bara kunna fokusera på ett av alla jobb. Dock konstaterar jag att jag har tre veckor till att ta ut och det är min plan att ta ut dem under hösten för att kunna arbeta i mitt egna företag.

På det viset kan jag lämna barnen på förskolan och jag kan jobba med någonting jag vill och behöver. Jag kan dessutom göra det jobbet i lugn och ro eftersom ingen annan än jag sätter krav på mig där.

Mina kunder har i regel fastprisavtal så hur mycket tid jag lägger på uppgifterna spelar ingen roll så jag kan unna mig extra långa lunchpromenader och extra långa fikaraster. Det skall bli skönt.

Men med den här semestern bakom sig har jag fått förnyad sparglöd för jag känner verkligen inget behov av att arbeta hela livet om jag inte måste. Sparhösten kommer bli spännande.

Vad har du gjort på semestern?

1 kommentar:

  1. Håller helt med om det där med att det inte är vilsamt med barn. Jag har varit hemma med tre kids under sju år, delar av sommaren själv, delar med maken hemma också. Gjort utflykter men hållit oss inom Sveriges gränser.

    /Cosmonomics

    SvaraRadera