onsdag 21 juli 2021

Årets svampplockning klar

Jag uppskattar att ge mig ut i skogen och promenera en stund. Ibland för att plocka bär och svamp och ibland bara för att lyssna på fågelkvitter och få lite lugn och ro.

I år blir det ganska lite skogspromenader i allt flyttkaos vi har packat på oss men för någon vecka sedan lyckades jag komma ut en stund vid ett besök hos svärföräldrarna.

I och med att vi flyttar tror jag inte att jag kommer orka plocka mer för då skall det flyttas med det också men det jag fick tag i den här resan borde räcka till 15-20 middagar om jag är lite försiktig och senare i höst kan man säkert ge sig ut och skaffa fram lite trattkantareller vilket ju sker efter flytten.


I min värld är den ultimata lyxen en rostad macka med ett rejält lass smörstekta kantareller men jag är också riktigt svag för svamp i sås till en juste stek eller varför inte i en omelett eller på en risotto.

Men det absolut största vinsten med att plocka svamp är nog ändå de timmar av absolut lugn och harmoni. Det är sällsynt med ett stressigt jobb och två små barn.

Plockar du svamp?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar