torsdag 26 juli 2018

AvL-portföljen köper Kinnevik och Swedol

Inlägget innehåller affiliatelänkar

AvL-portföljen startade i början av maj 2016 som ett projekt där syftet var att ni som läsare skulle kunna följa med på resan och se vad som kunde hända med en relativt liten summa pengar (500 kr) varje månad om man bara var långsiktig nog.Nu två år senare har vi över 16000 kronor i portföljen och det rullar på ganska hyggligt. Den här månaden fyllde jag på i Kinnevik och Swedol med månadens femhundring.

Kinnevik har gått riktigt starkt det senaste året men över 20 % upp och det har hänt en hel del i portföljen under året. Det jag ser är att aktiekursen verkar ha pausat lite sedan senvåren och när nu kursen backade lite efter ett par rekommendationssänkningar köpte jag en aktie. En aktie blev det bara för att det inte fanns pengar till fler men 300 kr per aktie tror jag är ett bra pris och 15 % rabatt kanske inte är exceptionellt i ett historiskt perspektiv men det är hyggligt.

Swedol har som motpol gått riktigt trist det senaste året men jag har en god tro på bolaget framåt och jag spekulerade häromdagen i hur rapporten skulle bli och idag släpps rapporten men eftersom det här inlägget skrevs igår finns inte facit med utan det får alla ni som läser bidra med och så kan ni skratta åt mig eller höja mig till skyarna beroende på hur det gick.

Köp

Den 23/7 köptes 1 st aktie i Kinnevik för 302,20 kr/st och den 25/7 köptes 8 st aktier i Swedol för 29,90 kr/st vilket totalt landar på 541 kr efter Nordnets avrundningar. Efter köpen ser portföljen ut som bilden visar
I dagsläget har portföljen ett totalt värde på 16346 kr (insatt 15000 kr). Portföljen har genererat en avkastning på 7,74 % på ett års sikt vilket är i linje med börsen och det är jag nöjd med under uppbyggnaden av portföljen.Det går upp och det går ned precis som man kan förvänta sig men jag tycker ändå att vi börjar se en stabil portfölj som förhoppningsvis kan avkasta lite bättre än börsen som helhet på lång sikt.


Bildkälla: att välja lycka och nordnet.se

5 kommentarer:

 1. Hej AVL!
  Det är verkligen kul att följa denna portföljen!
  500 kr är en rimlig summa för många människor att lägga undan.
  Du tror inte det skulle vara värt att vikta upp Investmentbolagen mer?
  Kanske 50% investmentbolag och resten aktier du själv valt? Bara för att få lite större riskspridning?
  Bara några tankar från mig?
  Mvh Pappa Betalar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej pappa betalar

   Om jag räknar lite slarvigt får jag fonder och investmentbolag till ungefär 6000kr av 16000kr vilket blir närmare 40%. Jag tycker det är en ganska hygglig nivå men jag kommer köpa mer i dem när jag ser mer värde där än någon annanstans.

   Men för de flesta tycker jag att du tänker rätt

   Tack för din kommentar

   Radera
  2. Ja jag tänkte inte på fonden där nere.
   Den skulle jag ha bytt mot investmentbolag.
   Visserligen en dansk fond men är du inte direkt ute efter danska bolag kan du lika gärna köpa investmentbolag.
   Finns det något danskt investmentbolag?

   Radera
 2. Bäst förklaring får du om du söker här på bloggen på "Nordnet Superfonden Danmark".

  Att jag valt den fonden är för att jag tror på ett gäng danska bolag men eftersom AvL-portföljen ligger i ett ISK väljer jag en fond istället för direktinvestering. I den stora portföljen (och för alla som har möjlighet och önskemål att flytta in i en KF) är investeringarna direkt i de aktier vi vill ha.

  Så anledningen är uppbyggnaden av portföljen snarare än någonting annat så nej, den här portföljen kommer inte byta ut den fonden mot ett investmentbolag.

  SvaraRadera