tisdag 13 februari 2018

AvL-Portföljen utnyttjar dippen i investmentbolagen

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Det var inte länge sedan jag köpte upp de första kronorna för månaden och när nu börsen dippade passade jag på att köpa för det som fans kvar.Investmentbolagen tog lite extra mycket stryk i nedgången. I den stora portföljen köpte jag Investor men i AvL-portföljen köpte jag en Kinnevikaktie. Substansrabatten är inte toppenhög vilket förmodligen beror på att det har varit ganska mycket aktivitet i Kinnevik på sista tiden så kursen har rusat en del.

Svolder är ett annat investmentbolag som tagit riktigt mycket stryk på sistone och i förra veckan var rabatten så hög som 15 % vilket är den högsta nivån på åtminstone tre år om man får tro IB Index. Som vanligt tror jag inte att allmänna nedgångar likt den här är farliga för portföljen som helhet. Det är inget bolagsspecifikt utan aktierna blir bara lite billigare. Nu är det för all del inte särdeles billigt på börsen bara för att index backat med 5-6 % men i enskilda aktier kan det finnas köplägen.

Köp

Den 7/2 köptes 1 st aktie Kinnevik B för 279,50 kr/st vilket blev 280 kr totalt. Den 9/2 köptes 1 st Svolder B för 88,10 kr vilket summerades till 88 kr jämnt. Efter köpen ser portföljen ut som bilden visar
I dagsläget har portföljen ett totalt värde på 12952 kr (insatt 12500 kr). 


Bildkälla: att välja lycka och nordnet.se

9 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack PB?

   Jag knåpade ihop den i Paint för några år sedan så det är inget avancerat.

   Radera
  2. Paint är underskattat.
   Kul projekt med AVL-portföljen. Hur du en uttalad strategi när det gäller bolag? Hur lång är investeringsperioden?

   Radera
  3. Investeringshorisonten är inte helt uttalad men lång. Planen i dagsläget är att min dotter skall få ta del av portföljen på något sätt om ungefär 18-20 års tid.

   Portföljbolagen väljs på samma grunder som jag väljer alla mina bolag. Portföljen skall vara balanserad och lätt. Den skall fungera för en nybörjare, den skall ha låg volatilitet, ge utdelning och en relativt god förväntad totalavkastning utan onödiga risker.

   Radera
  4. Okej! Låter vettigt. Blir jättekul att följa hur det går.

   Radera
 2. Grattis! Du lyckades bra med att köpa på botten i Svolder. Även jag passade på att tanka i Svolder efter min korta värderingsanalys.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej IBkramaren

   Tackar. Vi får hoppas att den där botten är den lägsta botten vi kommer se :-)

   Radera
 3. Bra läge att ta in Svolder, ska fundera på det. Fint sätt att äga Serneke indirekt. Kinnevik tycker jag fortfarande gränsar till dyrt så avvaktar ytterligare något. Ökat i Investor istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Jo Kinnevik är i dyraste laget så jag fokuserar den stora portföljen på Investor och Svolder. I AvL-Portföljen har jag köpt Investor två månader i rad så nu tyckte jag att jag kunde passa på att köpa Kinnevik där men som du ser är det ju bara en enda aktie och det måste man också ta hänsyn till när man läser :-)

   Radera