fredag 27 januari 2017

Snyggt Atlas

Atlas Copco rapporterade idag runt lunch och det var en stark rapport även om den var svår att jämföra med tidigare eftersom de rapporterar utan Dynapac vilket skall säljas.Aktien backar men min tro är att det det är den allmänna stämningen på dagens börs och att förväntningarna var så vansinnigt högt ställda att inget kunde nå upp till det. Dessutom tror jag att folk vill ta hem vinster efter att aktien gått spikrakt upp i ett år.

Positivt var att bolaget överraskade med att föreslå en utdelningshöjning på hela 8%. Från 6,30 till 6,80 och fortfarande uppdelat på två omgångar.

Med detta glädjande besked är det nästan så att jag vill ta en tidig eftermiddag och åka hem några timmar tidigare till hustrun men vi får väl se vad chefen säger.

Ha en trevlig helg allihopaBildkälla: en.wikipedia.org


7 kommentarer:

 1. Ja riktigt härliga nyheter, hem.och fira! ;) Atlas är ett av mina största innehav så att de höjer gillar man ju! :)

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag åkte faktiskt hem redan vid halv fyra och kramades lite varför jag inte svarade igår :-)

   Radera
 2. Härligt med en bra rapport :) Trevlig helg du också. Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Riktigt kliar i fingrarna att köpa men med p/e 25 och YOC långt under 3 procent är aktien fortfarande för dyr. Lita på att det blir bevakning. Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig utlandsutdelaren!

   Hoppas ni har en go kväll allihop.

   Radera
  2. jag sitter på en hygglig position eftersom jag köpte ganska hårt innan den gick över 200 kr men sedan dess tror jag inte jag har klarat av att trycka på köpknappen en enda gång men jag hade älskat att få ned kursen lite så att det är rimligt att handla igen.

   Radera