tisdag 27 september 2016

Motivation

Det är inte helt ovanligt att jag sitter i telefon med min kära moder även om hon säkert skulle uppskatta om det blev oftare. Vad man behöver känna till är att jag egentligen avskyr att prata i telefon och det är oerhört få människor jag pratar med och sällan jag använder telefonen. Ni som någonsin pratat med mig i telefon kan känna er privilegierade (om ni vill).
Nästan varje gång jag pratar med modern nämner hon en kvinna från sin arbetsplats och deras samtal om den här bloggen. Jag tycker att det är spännande att mitt bloggande är en snackis på mammas arbetsplats men det är nu inte därför jag tar upp det idag utan anledningen är de små meddelanden jag ibland får till mig. Jag vet inte om det är så att den här kvinnan faktiskt ber mamma hälsa till mig eller om modern bara förmedlar samtalens innehåll men det spelar föga roll. Det jag får med mig är att det jag skriver spelar roll.

Senaste samtalet berättade hon om att arbetskamraten hade tillagat ett av mina recept tillsammans med en väninna och att de blev saligt frälsta. Kollegan hade också provat korv stroganoff för första gången på många år efter att ha blivit avogt inställd till denna hemska rätt från skoltiden men tillagad på rätt sätt var det tydligen en angenäm upplevelse som skulle upprepas.

Det är detta jag idag genom ett kort inlägg vill påpeka. Jag skriver för min skull och jag skriver om mitt liv och min utveckling men ni som läser och kommenterar eller bara tar till er och sprider lite extra kärlek i världen är det som håller uppe min motivation. Ni får mig att vilja utvecklas och förbättra mig.

Moderna har också påpekat att kollegan ibland hade känt ett behov av råd, stöd eller information men varje gång modern föreslagit att hon kunde skicka ett meddelande till mig har det stannat vid förslaget och jag har full förståelse för att man inte väljer att kontakta en vilt främmande människa bara sådär. Men då skall ni veta att jag svarar glatt på frågor, både i kommentarsfältet, på twitter under signaturen @attvaljalycka eller på mail. Kika in på kontaktsidan så hittar du alla vägar. Och arbetskollegan har ju dessutom möjlighet att kontakta mig privat om hon skulle vilja.
Bildkälla: freeimages.com

6 kommentarer:

 1. Det behövs fler som du i världen AVL! Kan man hjälpa en enda person på något sätt känns det som en vinst, eller hur? Förhoppningsvis hjälper man sig själv som bloggare och om någon utomstående får motivation, inspiration, idéer, tips, recept, whatever, så är det en riktigt fin bonus. Så känner i alla fall jag när jag skriver.

  Tack för inspirationen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maxa Allt

   Vi gör vad vi kan och förhoppningsvis blir världen en aningen lyckligare plats att leva i.

   Tack själv, gillade att hustrun tog sig plats.

   Radera
 2. Fasen va kul att få den typen av feedback. Den är du verkligen värd:)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Pengaregn vad snällt sagt.

   Det är oerhört givande att få positiv kritik... Jag är lite sämre på att ta negativ dito men jag försöker :-)

   Tack

   Radera
 3. Har själv precis hittat hit och stämmer in i kören: fortsätt skriv and good things will come!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Graham/Frihetstankar

   Jag hade lyckats missa din kommentar. Beklagar det sena svaret.
   Kul att du har hittat hit och tack så hemskt mycket för den positiva kritiken. Jag skall göra mitt bästa även i fortsättningen.

   Radera