torsdag 25 augusti 2016

Ikaros

Med jämna mellanrum blir jag påmind om hur mycket det finns jag inte vet. I Platons skrift Sokrates' försvarstal återges ett av Sokrates bevingade citat; "Ju mer jag lär mig desto mer inser jag hur lite jag vet" och mitt liv är som sagt fullt av den typen av uppenbarelser.Pixabay.com

Jag spenderar en rejäl portion av min vardag med att lära mig nya saker. Både på fritiden och professionellt och tills nyligen givetvis också som en del av mina akademiska studier. Det är inte varje dag jag känner mig begränsad av kunskapsluckor men min outtömliga nyfikenhet och vilja att lära mig, får mig regelbundet att inse att ett liv inte räcker till för att lära sig allt som finns att lära sig. Jag försöker dessutom regelbundet att rannsaka mig själv men jag är inte mer än människa och rätt som det är återger jag en "sanning" utan att reflektera över bakgrunden.

Den här bloggen är främst ett redskap för mig att samla en dokumentation över min livsresa mot lycka och att jag samtidigt får möjligheten att dela med mig till andra gör mig privilegierad men det får mig också att inse det ansvar jag har. Den 18 augusti poppade det upp två blogginlägg i min lista som båda knöt an till någonting viktigt. Det ena var Mickes inlägg om Källkritik på Sparobloggen och det andra var en reflektion från Stefan gällande bloggares påverkan på sparbeteenden i "Först på bollen? Boston Pizza Royalties Income Fund" på z2036.

Jag vill därför passa på att göra det absolut klart för alla som läser artiklar här på Att Välja Lycka att det jag skriver inte skall tas för absoluta sanningar. Alla skrifter är reflektioner av mina privata tankar och åsikter, skrivna med ett försök till underliggande ödmjukhet inför omvärldens storhet men det kan alltid riskera att smyga sig in ett visst mått av övermod och för detta ber jag om överseende.


Samtidigt är det absolut nödvändigt att förstå att bloggen inte fyller något högre syfte än att försöka sprida lite tankar och idéer samt att fungera som min personliga dagbok på min resa mot ett lyckligare liv. Jag är ingen lärare, rådgivare eller på annat sätt auktoritet inom de ämnen jag berör utan skriver i egenskap av glad amatör. Det kan och kommer således förekomma språkliga fel såväl som rena faktafel i texterna och skulle du upptäcka ett sådant tar jag glatt emot ett påpekande så att jag kan ändra eller så får du gärna skicka utvecklande kritik via e-post så kan vi hålla en livlig diskussion till bådas höga nöje.

Det är min intention att göra mitt yttersta för att bidra till den samlade kunskapsskatt vi alla delar och jag hoppas att ni följer mig på denna resa som ni gjort hittills och även om den här lilla elektroniska söderhavsö kanske inte har lika stor påverkan på omvärlden som de större kontinenterna runt omkring mig är det ändå viktigt att du som läser detta tar aktivt eget ansvar för de beslut du fattar oavsett om inspirationen kommer från mig eller från någon annan källa.

Tack för att du läser och delar med dig. Tillsammans når vi storhet.

Bildkälla: pixabay.com

6 kommentarer:

 1. Tackar ödmjukt för omnämnandet/länken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om jag sällan kommenterar på din blogg (vilket tyvärr inte är unikt för just dig utan så jag fungerar) så är du en inspiratör.

   Radera
 2. Tycker inte du skall fundera så mycket på detta. Precis som jag skrev på Stefans blogg. Det är som varningstexten på ett cigarettpaket. Ingen läser det ändå.

  Sommarhälsning

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äntligen en kommentar från "Lars". Som jag väntat :-)

   Hej Lars

   Jag inser att det förmodligen är som du säger och egentligen är jag inte så orolig för att folk skall få för sig riktigt konstiga saker men det är tydligt att vi påverkar folk och jag har fått indikationer på att det jag skriver går som sanning, utan filter, hos vissa läsare och det är bekymmersamt. Frågan är nog egentligen hur man skall tackla det för precis som du skriver så kommer de som behöver det förmodligen inte ta till sig av dessa skrivelser.

   Jag ser det lite som en påminnelse till mig själv om vilken kraft vi skribenter har även om min räckvidd kanske är relativt begränsad ännu.

   Med hopp om välgång
   AvL

   Radera
 3. LOL!

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera