
Jag är alltså medveten om att vi konsumerar för mycket socker och jag tycker det är fullständigt rimligt att vi skär ned. Jag är också av den direkta åsikten att allt du gör för mycket är skadligt för dig på ett eller annat sätt men kärnan i den meningen är "för mycket". Att dela en påse Gott & Blandat i familjen någon lördag i månaden som enda sötsak kommer sannolikt inte ge stora skadliga effekter på hälsan men att peta i sig en påse om dagen, själv, det är en annan femma.
Var leder då det här inlägget. Det är viktigt att vi försöker ta hand om oss. Äta sunt och motionera regelbundet men det är också nyttigt för själen att vi ibland tillåter oss att njuta lite. Därför tänker jag i kväll njuta av en salt choklad- och kolapaj efter samma recept jag fick prova på jobbet i torsdags och jag kan innerligt rekommendera det samma för alla som råkar vara intresserade. Den är riktigt god. Något att ta med sig dock är att saltmängden är lite i överkant. Börja med en fjärdedel och smaka dig fram. Du kan också ha i betydligt mindre vatten i karamellen för vattnet skall bara kokas bort ändå och ju mer du har i desto längre tid kommer det ta att koka bort. I övrigt är det ett extremt trevligt recept som med fördel kan göras glutenfri och laktosfri så att jag kan äta slutprodukten.
Receptlänk: Salt choklad- och kolapaj
Ha en underbar lördag allihopa
Bild: Recept.nu/Frida Wismar
Vad är det dom säger....summan av ens laster är alltid konstant;) Jag tror precis som du att Cloetta kan vara ett bra företag över tid trots deras fokus på sockret. Alla och envar har ett ansvar för sin hälsa och ens hälsa sitter inte enbart i det vi stoppar i oss, iblnad behöver vi för den psykiska hälsans skull få unna oss saker.
SvaraRaderaHa en fin vecka!
MvH Pengaregn
Hej Pengaregn
RaderaJag tror att det mesta har sin plats. Godis är ett väldigt trevligt njutningsmedel men det är när konsumtionen går till överdrift som det blir ett problem.
Lycka till