onsdag 6 juli 2022

Bokrecension - 101 Tankar om Aktier

Den sjukligt uppmärksamme konstaterar att jag redan skrivit en recension av den här boken (inlägg här). Det är dock skillnad för i vintras fick jag ett exemplar av den nya, uppdaterade versionen av författaren (och eftersom jag fått boken får du väl betrakta det här som marknadsföring tänker jag).

Det han gjort är alltså att dels fräscha upp språket lite, disponerat om litegrann, fyllt ut där det behövts och lagt till tio nya tankar så att det egentligen är 111 tankar om aktier.

Det var längesedan jag tog mig tid att läsa saker annat än i digital form men för ett tag sedan hörde jag en intervju av författaren i Kvalitetsaktiepodden och blev påmind om att jag hade ett oläst exemplar stående. Nu när semestern har ankommit fanns det helt plötsligt aningen mer tid så nu blev den läst.


Det som slår mig åter igen är att den fungerar bra som uppslagsverk. Man behöver inte läsa den från pärm till pärm ifall det är saker man känner sig väldigt trygg med.

Däremot finns det saker i boken de flesta behöver återkomma till med jämna mellanrum. 

Investerare behöver ofta påminna sig om de vanliga bristerna som återfinns i det mänskliga psyket för att kunna bearbeta dem och försöka minska skadeverkningarna av dem.

Då är en sån här bok ypperlig.

Den är också toppen för en nybörjare för den innehåller alla de bra lärdomarna och man behöver inte offra fyra veckor för att ta till sig allt. Man kan sätta sig tio minuter och läsa en tanke och sen kan man gå och grunna på den ett tag tills man har tid och lust att ta nästa.

En bra bok att ha i hyllan helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar