lördag 19 februari 2022

Lyssna på regnet

Under väldigt många år har jag bott i lägenhet mitt inne i stan och där har jag upplevt nederbörd som någonting milt störande men i relativt stora bostadsområden tenderar snöröjning fungera toppen och kollektivtrafiken kör till husknuten.

Det är inte så att jag flyttat till landet men lite längre bort från stadskärnan i en lite mindre stad går inte kollektivtrafiken särdeles ofta och man får räkna med att själv plocka fram snöskyffeln från tid till annan.

Men det finns fördelar också bara man väljer att se dem.

Vår nya bostad kom med ett inglasat uterum. Ett uterum med ett tunt plasttak.

Inte vårt uterum

De få gånger det faktiskt är tyst i det här huset med två barn och tvättmaskiner och diskmaskiner och allt annat som låter så brukar jag passa på att sitta en stund i soffan i uterummet och njuta av stillheten. Det är i regel kväll. Än så länge brukar det vara ganska svalt.

Det räcker faktiskt att sitta i vardagsrummet precis innanför så när det är alldeles för kallt sitter jag där och filosoferar.

En av mina favoritsituationer är när det regnar. Då smattrar det mot taket på ett sätt som, om man sitter direkt under det, gör det svårt att tänka på så mycket annat. Jag uppskattar ljudet vilket för mig är stillhet. 

Jag uppskattar också att det stör ut det mesta annat jag kan få för mig att tänka på. Ett stilla regn på ett plasttak är en underbar verklighetsflykt. Jag behöver inte mer men ett levande ljus, en filt, en whisky och en god bok så är kvällen fulländad.

Var tar du en paus?

1 kommentar:

  1. Gärna i solstolen på altanen med tak med vår underbara utsikt. Satt där 31 oktober sen första gången för i år nu i helgen, solen värmde ansiktet, snön utanför, kändes som After ski.

    SvaraRadera