lördag 9 januari 2021

Att fylla 40-år

 Jaha... Då har det äntligen hänt. Herr AvL har blivit gubbe...

Eller ja. Jag har fyllt fyrtio år (inte idag) och det är ju alltid trevligt att bli äldre. Alternativet hade ju varit trist. Men att fylla år under en pandemi där man inte får eller bör umgås med andra är lite av ett antiklimax men jag hoppas på ett vaccin under våren så att jag kan hålla en rejäl baluns under sommaren.

Tänk vad många stora fester det kommer bli under sommaren 2021 om allt går som det skall. Bara i min lilla ankdamm är det en rad födelsedagar, dop och bröllop som har blivit uppskjutna så det kommer partas som aldrig förr när folk väl får ses.


Låt oss gissa oss till att det kommer synas i nationalekonomiska räkenskaper om ett par tertial.

För nu så firades det stillsamt i hemmets lugna vrå. Hustrun levererade fantastisk mat och mycket trevliga presenter och familj och vänner hörde av sig. Jag behöver egentligen inte mycket mer än så och skall jag vara riktigt petig tycker jag av någon anledning att det skall bli roligare att fira min 42-års dag.

Ni vet, svaret på frågan om livet, universum och allting (eller är det bara för att jag är nörd som jag tycker det är roligt?)

Som av en händelse är året 2023 det år jag fyller fyrtiotvå och även det år jag i teorin skulle kunna sluta jobba för pengar om verkligen alla stjärnor står rätt. Jag har inte varit jättetydlig med detta men det finns en pytteliten chans att vi har kommit så långt att portföljen är tillräckligt stor att teoretiskt täcka hälften av vår familjs kostnader då. Allt är beroende på avkastning och vad som händer i livet fram tills dess men det finns i alla fall en teoretisk chans.

Med det sagt kommer jag inte sluta då oavsett eftersom det bara kommer innebära att vi som familj har tillräckligt för en och det räcker ju inte så länge familjen består av två heltidsarbetande galningar. Det vore inte riktigt sjyst att bara lämna yrkeslivet och leva på den gemensamma potten. Det kommer ju faktiskt bara vara hälften som är mitt så jag skulle ju inte ha så jag klarade mig om det inte var så att vi höll ihop så det blir till att jobba ett tag till.

Jag får återkomma med ett riktigt inlägg när jag faktiskt har firat lite :-)

Med det sagt. Trevlig helg

10 kommentarer:

 1. Grattis i efterskott! Förväntar mig att familjen som AvL-traditionen bjuder firade med god mat och tårta!

  Den dagen kommer till oss alla, närmar sig även om jag har några år kvar. Men samtidigt är 42 meningen med livet och du lever med säkerhet ett friare liv då!

  Lustig synkronicitet, 42 är det optimala FIRE-året för mig också även om det i teorin går att göra tidigare (redan nu om jag vill leva resten av livet som knäckebrödsmiljonär i en välplanerad etta) och vore bekvämare att vänta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har noterat flera ggr när jag läst vad du skrivit hur lika i förutsättningar vi ändå är trots att vi rimligtvis har väldigt olika förutsättningar :-)

   Tack för gratulationerna. Vi passade på även denna helg att fira lite så jag har faktiskt fått mig lite tårta och ett glas gott vin men det riktiga firandet får komma till sommaren...

   Radera
 2. Stort grattis i efterskott! :-)
  Skulle du rekommendera boken eller filmen för en oinvigd Liftare? Känns som att jag måste veta vad 42 innebär innan jag hamnar där själv så småningom! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Fumlan. Tack för gratulationen.

   Jag tycker personligen att liftarens guide till galaxen är svår. Jag föredrar boken framför filmen men det är egentligen inte en bok för mig. Fru AvL gillar den dock och många av mina nördiga vänner uppskattar den långt mer än mig men om man inte är ganska väl invigd i genren av nördig litteratur skall nog inte detta vara det första man sneglar på :-)

   Radera
 3. Självklart hellre 42 än 40, jag är helt enig. Men grattis ändå. :)

  SvaraRadera
 4. Grattis !! Det är 15 år sedan jag själv fyllde 40, dock ingen större skillnad jämfört med 42. Boksviten du pekar mot har varit en favorit i över 40 år nu. Scifi och fantasy nörd som man är...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack unge man :-)

   Jag har personligen lite svårt för liftaren egentligen men är man nu så nördig som jag är handlar det om allmänbildning att ha inmundigat även detta verk.

   Radera
 5. Grattis i efterskott! Jag fasar faktiskt lite för alla resor och festligheter som ska "tas igen" när vaccinering gjort att alla kan bete sig som de gjorde 2019. Själv tänker jag hålla mig hemmavid åtminstone hela 2021, kanske även 2022, så hysterin har lagt sig lite. Även om jag saknar ffa New York och Gran Canaria en hel del (då åkte jag trots allt till det tidigare 2019 och det senare i början av 2020). Det är nåt med att man inte kan längre som gör det så mycket mer lockande... ;-)

  Hoppas du får en riktigt härlig baluns när det väl går och att 40 är minst lika bra som 42 eller någon kommande siffra. :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Fri2032

   Jag är ganska introvert med vissa spår av social fobi även om jag spenderat 20 år med att aktivt träna bort detta så att jag kan fungera i olika sammanhang men ett större kalas är fortfarande extremt energikrävande så jag hade nog ändå föredragit om inte allt kom en och samma sommar :-)

   Men man får göra det som förväntas av en men det blir nog inga resor utöver allt annat som måste till under 2021 för vår del...

   Radera