lördag 22 augusti 2020

Murgh Makhani - Enkel vardagslyx

Ibland handlar det bara om att våga chansa.

Murgh Makhani kallas oftast för smörkyckling och är en indisk kycklinggryta med mängder av olika kryddor vilka sprider en mild hetta i den här fylliga rätten.


Det här är ett sådant recept som många väljer att hoppa över eftersom det är så långt och kräver dessutom flera dagar för att göra...

Men det måste inte vara så.

Givetvis blir det bäst om man gör som receptet säger men man kan fuska. Marinaden är en lång lista kryddor men att blanda 5 olika torra kryddor med lite yoghurt, salt och lite riven ingefära och några pressade vitlöksklyftor tar faktiskt inte så lång tid. Lägg marinaden i en fryspåse och häll på kycklingen. Kleta runt och lägg i kylen.

Det måste inte göras kvällen före men gör man det så kan det ligga där och du vet vad du skall göra för mat i morgon. Du kan också blanda allt som skall vara i såsen i en bunke och ställa in den också i kylen. När du sedan kommer hem från jobbet dagen efter drar du på en stor kastrull på full fräs på spisen, lägger i smör och spiskummin och låter det brynas lite innan du skickar i kycklingen. När kycklingen har tillagats i några minuter häller du på såsingredienserna och låter allt koka i 20-30 minuter medan du kokar riset.

Det sista du gör är att smaka av anrättningen med honung, svartpeppar och lime och monterar (häller ned) grädden i såsen. Sjud i 5 minuter eller tills ungarna är hungriga.

10 minuter dag ett och en halvtimme-trekvart dag två. Det är väl inte särdeles farligt och det du får av det är riktigt, riktigt gott...

Lycka till.


1 kommentar:

  1. Tackar. Det där dyker upp på veckans matsedel.
    Mvh investera-pengar.blogspot.com

    SvaraRadera