lördag 29 februari 2020

Ditt drömresmål

Jag har en ganska kort lista över platser jag skulle vilja besöka och en lite längre lista med saker jag skulle vilja hitta på. De senare kan kräva resande men då är inte resmålet det viktigaste utan aktiviteten eller upplevelsen är fokus.

Men jag vet också att mina drömmar är begränsade av mina tidigare erfarenheter, min fantasi och det faktum att jag inte är särdeles engagerad i att googla runt och utforska resebloggar, titta på äventyrsprogram osv.

Så jag kollar i det här forumet om ni som läser skulle kunna hjälpa mig med inspiration?

Om du hade obegränsat med tid och resurser - Vad skulle du vilja uppleva då?

Personligen är det sällan jag drömmer om en lyxbil eller en svit på ett hotell där varje natt kostar 300 000 kr men jag är inte den som är den. Om det är drömmen så skjut.


Personligen drömmer jag nu om lite sol och värme på någon orörd strand men jag hade också tyckt att det var ganska kul att åka norrut och sova under norrsken. Island tyckte jag var kul och Japan har länge varit en önskan. Jag tycker också det vore kul att testflyga ett segelflyg eller lära mig dyka för inget av det har jag provat.

Jag är högt och lågt och familjen är ännu bredare men vad har vi missat?

Vill du hjälpa till?

Plita ned en rad eller två i kommentarsfältet om din drömresa eller din drömupplevelse och hjälp oss med kreativiteten.


8 kommentarer:

 1. Island, Irland och Skottland finns på min bucket list. Har faktiskt en tanke om att försöka ta mig till Färöarna och se Minesto i verkligheten, i den mån man nu kan få en glimt så långt under ytan. Med tanke på Corona blir det nog inte av före sommaren i år och kanske lika bra att spara lite pengar just nu.

  Karibien och Söderhavet vore inte så dumt heller. Dominica, Papua Nya Guinea och Vanuatu mer specifikt. :)

  Vid en FIRE ligger några månader i Sydostasien respektive Latinamerika närmare till hands med tanke på den lägre kostnaden. Funderar du på Japan kan jag annars rekommendera Sydkorea som är precis lika spännande men mer prisvärt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för alla tips.

   Sydkorea har jag inte funderat på faktiskt. Jag gissar att frugan är sugen på den japanska kulturen men jag skall definitivt föreslå sydkorea också.

   Radera
 2. Jag har varit lyckosam och fått vara besökare på Maldiverna hela tre gånger. Det är sagolikt, men det kostar en slant för att få uppleva de mer isolerade öarna som är det "riktiga" Maldiverna. Min personliga drömresa är annars ridsafari i Afrika :-).

  Mvh Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade ju varit riktigt häftigt att lyckas se de afrikanska djuren men jag hade nog föredragit bil framför häst 😀

   Tack för tipsen

   Radera
 3. Jag har rest mycket men får aldrig nog! Söderhavet är fantastiskt (har varit på några öar i Franska Polynesien) och vill absolut se mer. Cooköarna, Vanuatu och Samoa vore underbart. Älskar hela Latinamerika men favoritländerna där är Nicaragua, Colombia och Peru. Kan definitivt tänka mig att åka tillbaka och se mer, framför allt Mexiko som det inte blev så mycket av. Jag tycker absolut du ska ta dyckert, det är magiskt. Tyvärr är det mycket utfiskat och döda korallrev men Söderhavet är fortfarande bra. Kan annars rekommendera att resa runt i Peru. Billigt och hur mycket som helst att se.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många magiska tips. Tack.

   Jag har ingift familj från Sydamerika. Kanske skall insistera på att åka dit men Söderhavet låter, i mina öron väldigt mycket mer lockande.

   Radera
 4. Har inte varit i Oceanien, alla de öar som Anna räknar upp. Cook, Samoa, Tahiti, Vanuatu, Salomon, Tonga. Men inte turista dit..utan få leva och bo i några år. De känns som ursprungliga på ngt vis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade varit trevligt att resa långsamt så som farbror fri beskriver att han gjorde när han åkte till Mexiko. Då hade man kunnat uppleva de där öarna på ett mer ingående sätt.

   Radera