lördag 25 augusti 2018

Bokrecension: Investera på höjden

För ett tag sedan uppmärksammade jag att Tessin körde en kampanj. Tessin är ett bolag som crowdfundar kapital till fastighetsinvesteringar och nu har dom skrivit en bok om att investera i fastigheter. Den här boken skall dom ha nära tvåhundrakronor för vilket är helt vansinnigt för en bok med 86 sidor men vem har sagt att vi inte har någon inflation här i världen. Dessutom är ju startups hett så det kanske funkar att sälja den här boken. Vem vet.


Investera på höjden

För den som inte vill lägga en tvåhundring (är det inte galet att vi har tvåhundringar nu? Det är så galet att ordet inte ens finns i den digitala ordlistan som rättar mina blogginlägg) finns det givetvis alternativ. Man kan exempelvis erbjuda en annan persons mailadress som betalning för boken så får man den hemskickad som betalning för att man var så snäll och sålde ut en kompis.

Det var alternativet jag valde. Är du vän med mig är det bara att se upp för jag skyr inga medel för gratisgrejer.

Boken då.

Har du inte spenderat lika mycket tid med att lära dig om fastighetsinvesteringar som jag har så är det faktiskt en mycket bra introduktion. Den samlar det mesta på ett och samma ställe och man får en bra överblick på vad som gäller, vad man kan förvänta sig, vad man skall tänka på och vad man har för alternativ.

Välskriven och lätt med motiverande exempel från några av Sveriges största fastighetsprofiler inbakat bland allt annat matnyttigt. Jag är förvånansvärt positiv.

Det är inte en bok som ger ingående beräkningsexempel, SWOT-analyser och finansieringskalkyler för dig som vill köpa en hyresfastighet i Sveg men för nybörjaren är det en bra bok.

Om någon förövrigt känner till en publikation som skulle göra mig mer säker när det kommer till att direktinvestera i fastigheter är det bara att säga till. Jag tror jag kan det mesta men jag vågar ändå inte riktigt förlita mig på mina egna kunskaper.

Boken är helt enkelt bra som nybörjarintroduktion till fastighetsinvesteringar så kan du lägga vantarna på ett gratisex har du inte förslösat din livsenergi i onödan.Bildkälla: bokus.com

5 kommentarer:

 1. Spännande bok som jag gillar friskt. Har ännu bara läst den en gång men vill helt klart läsa den igen. Tog ju inte flera månader att läsa igenom :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det är ju en lättläst och enkel bok med ett tydligt budskap så den kan ju finnas där när man behöver repetera någonting

   Radera
 2. Den enda fördelen med att investera i fastigheter är väl att det ger möjligheter till hävstång på ett sätt annat knappast gör? Ska man köpa fastigheter privat så känns det väl betydligt bättre ur diversifieringsperspektiv att gå via amerikanska reits eller svenska fastighetsbolag? Själv har jag iof huset belånat, mycket ur perspektivet att det ger en vettig finansieringskostnad för annat.
  Skriv gärna ett inlägg om fastighetsinvestering om du vet en del om det, tack.
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju också en fördel i tillgångsdiversifiering. Om du löper en fastighet privat är den på inget sätt relaterad till börsen vilket gör att du kommer ha tillgångar som inte korrelerar med varandra. Om du köper fastighetsaktier kommer du uppleva en del börskorrelation men den typen av värdepapper är fortfarande ett fint inslag i portföljen eftersom det ger ett "säkert" kassaflöde.

   Jag sökte igenom mitt bibliotek och kan konstatera att jag inte skrivit särdeles mycket om fastighetsinvesteringar så det får nog bli ett sådant inlägg. Tack för idén.

   Radera
  2. Helt enig i att den stora fördelen med investering i fastighet är just hävstången. Det är därför s k "buy to let" är så populärt i tex UK. Med hävstång på 75% belåning som de flesta kör så får man bra ROIC och kan bli rik relativt snabbt.

   Radera