lördag 11 augusti 2018

Bokrecension: Hitta kursvinnare

När jag var på biblioteket för ett tag sedan så kollade jag in den privatekonomiska hyllan och på det pyttelilla bibliotek jag har närmast mig brukar den sektionen inte vara ett hyllplan utan med lite tur så finns det en bok efter brickan som berättar vart böckerna skall stå om de finns. Den här gången fanns det dock en bok så jag tog med den hem i förhoppning om att den skulle skänka glädje och inspiration.

Ack så jag bedrog mig.

Hitta kursvinnare


Jag vet att boktiteln också är namnet på aktiespararnas analysverktyg och jag vet att jag hade kunnat räkna ut med min bakdel vad innehållet i boken skulle vara men jag hade ändå hoppats på mer.

Den här boken är som en instruktionsmanual för datorprogrammet Hitta Kursvinnare. Om du inte har tillgång till den analystjänsten kan du skippa boken för även om de går igenom aktiespararnas gyllene regler och boken berättar om nyckeltal, analysmetoder osv så kan man läsa om det i hur många andra böcker som helst.

Att välja en annan bok har den inneboende fördelen att man slipper sitta och bläddra förbi sida efter sida med exempelbilder från programmet med tillhörande steg för steg guide gällande hur du skall plocka fram de siffror boken anser vara viktiga. Du får alltså inte särdeles vettiga tips på hur du skall göra själv utan grunden är att du skall köpa en tjänst och boken är helt enkelt en instruktionsmanual lite som Excel for dummies.

Boken är lättläst och informativ så inget negativt mot författarna eller om innehållet annat än att det inte är en allmän ekonomibok utan en specifik instruktion för ett verktyg. Har du verktyget och behöver hjälp för att få ut det mesta möjliga då kanske 170 kr är ett vettigt pris för boken men för alla andra är det rent slöseri med pengar och tid att läsa den här boken.

Bildkälla: adlibris.com


6 kommentarer:

 1. VAR böckerna ska stå heter det. Vart används för riktning, var används för plats. Alltså VAR ska böckerna stå och VART ska de flyttas. Ursäkta gnället men det är så tråkigt att ingen verkar veta detta längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror förvisso vart man kommer ifrån, från Norrland eller ej ;-)

   Radera
  2. Jo men det är i talspråk och inte i skrift.

   Radera
  3. :-) det är gulligt att du rättar mig. Tack för det. Det kommer dock fortsätta stå vart i inlägget.

   Radera
 2. Låter inte som om boken var någon höjdare direkt... ;)Ha en go kväll kompis.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte det bästa jag läst någonsin. Tack

   Radera