tisdag 26 september 2017

AvL-Portföljen köper mer MQ

I veckan var det dags att bränna av den femhundring som sattes in vid löning förra månaden i AvL-Portföljen. Det gjordes tyvärr ingen omfattande analys den här gången utan jag valde ett befintligt bolag nämligen MQ.

Det har kommit ett gäng analyser och rekommendationer sedan senaste rapporten och även om de ibland är ljumma ord så verkar det inte som om förståsigpåarna tycker att det ser nattsvart ut.

Min egen analys säger att MQ är ett komplement i portföljen. Man får en klädkedja med svag tillväxt och framtidsutsikter som inte är enhörningsfärgade men bolaget kan nog ändå vara med och slåss om konsumenternas pengar. Vad som talar för bolaget i min bok är att man kan förvänta sig en rejält tilltagen direktavkastning. Vissa hoppas på en liten höjning av utdelningen till nästa gång vilket skulle vara fint men på dagens 1,75 kr/aktie får man fortfarande närmare 5,5 % i direktavkastning och det är inte fy skam.

Bolaget handlas till ett P/e på straxt under 12 vilket är ganska lågt och skulle man lyckas klämma till med en resultatförbättring vilken ligger i analytikernas förväntningar, ja då kommer vi närma oss P/e på 10 men svar på den frågan kommer först om en vecka.

Så nog för att den förutspådda tillväxten ligger på bleka 2-3 % och aktiekursen inte har varit mycket att hänga i julgranen de senaste åren men jag tror nog ändå att det finns karameller att öppna som kan bidra till spännande överraskningar. Varför skulle annars storägaren Anna Qviberg köpa aktier för nästan 12 miljoner vilket hon gjorde i februari?

Alltså blev det en liten extra slurk i AvL-Portföljen i förhoppning att den kommande rapporten skall vara fin.

Köp

Den 22/9 köptes 15 aktier i MQ Holding för 31,90 kr/st vilket blev 478,50 kr totalt. Det innebär att portföljen ser ut som följer
I dagsläget har portföljen ett totalt värde på 10503 kr (insatt 10000 kr) vilket innebär att vi fått en avkastning på 5,03 % sedan start. Det är ingen toppenavkastning men det är definitivt bättre än ett banksparande och nu börjar vi få lite värde i portföljen och lite spridning så nu kan det snart börja hända saker.

Bildkälla: nordnet.se

2 kommentarer:

 1. Har också MQ som ett komplement i portföljen. Gillar framförallt att de delar ut i februari.

  På längre sikt är jag inte lika övertygad men riskpremien är ändå ganska hygglig med en YOC över 5%.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det borde snart visa sig hur det ligger till för det borde visas om de lyckas vända Joy och få ut någon form av tillväxt ur MQ butikerna samt om man klarar av att hantera övergången mot internethandel. Om inte kan det vara värt att tänka om.

   Radera