lördag 5 mars 2022

Ryggskott och massagepistol

Nu ligger jag här. Vardagsrummet är ganska hårt och obekvämt men fortfarande bättre än alla andra platser jag testat.

Det är tredje gången i år jag ligger här med ryggskottet från h#¤%vetet.

De flesta hade nog påstått att det är samma episod och det är det nog men i början av året lyfte jag sönder ryggen och det skapar en svaghet och instabilitet i ryggpelaren som kräver lite tid innan det är bra igen. Man behöver vila och träna men jag har istället slängt omkring en 10 månaders bäbis så fort det gjort bara lite mindre ont.

Precis efter nyår hade jag så ont att jag knappt kunde andas så då gick jag till en kotknackare men eftersom det är för jädra dyrt går jag inte tillbaka förrän det är absolut nödvändigt.

Däremot är jag lite extra tacksam för min julklapp till hustrun.


Jag köpte nämligen en massagepistol eftersom fru AvL klagat lite på ryggont det senaste.

Klart att jag kan massera med handkraft men den där maskinen är långt mer effektiv på att snabbt skapa lindring, blodgenomströmning och allt annat som massage ger. Så varför inte göra både och.

Nu när jag haft mina egna problem kan jag konstatera att man kan använda den på sig själv och mycket av vad ett ryggskott innebär är muskler som krampar. Att massera dem så att de slappnar av är ett snabbt sätt att komma tillbaka till funktion igen så det har jag gjort.

Ett par-tre gånger om dagen ligger jag och gnider en massagepistol över ryggslutet. Man hade kunnat tro att jag gör någonting helt annat så som det surrar men faktum kvarstår att den där mackapären har sparat in massor av pengar i behandlingar redan och är ett fantastiskt smärtlindringsredskap.

Har du några kronor över kan jag klart rekommendera det. Massagepistol alltså. Inte ryggskott.5 kommentarer:

 1. Det verkar vara ett mycket utbrett syndrom att FIRE folk har problem med sina ryggar. Ni kanske är sittande för mycket och kollar era pengar? Det hela handlar ju om att träna upp dom små inre musklerna runt buk och rygg. Helt enkelt att röra sig mer. Musklerna krampar för att det inte ska bli skador på ryggraden.

  SvaraRadera
 2. Hej AVL.
  aj fan, det där låter inget vidare. Jag fick något liknande för 7-8 år sedan men fick svinbra hjälp hos vårt företags sjukgymnast. Ett lätt schema med enkla övningar typ 2-3st bara och efter det har jag pepparpeppar aldrig haft ryggproblem igen. Hoppas att det löser sig till det bästa för dig.

  Mvh // PP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack PP

   Jag har just nu allt med muskelavslappnande medicinering, stark värkmedicin, regelbundna sjukgymnastikbesök och enklare övningar.

   Jag vet ju också vad mitt ryggskott beror på. Jag har varit oerhört slarvig när jag kastat omkring mina barn och i ett böjt lyft i roterande rörelse orkade kroppen inte med längre och gick sönder. Men det blir bättre och bättre varje dag och det blir till att vara försiktigare framöver...

   Radera
 3. Ja du får ta vara på dig, du har bara en rygg :-)

  // PP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det. Tack... Synd bara att man är så jädra lat att det är enklare att dricka kaffe och äta choklad än att gå och träna... Hade det varit tvärt om hade jag inte haft problem :-)

   Radera