onsdag 13 maj 2020

Några dagar i april

Jag har nu arbetat hemifrån sedan 10 mars och jag börjar få träsmak men det finns några saker som räddar min mentala och fysiska hälsa och en av de viktigare är den unika möjlighet vi svenskar har att plocka med sig en ostsmörgås och en termos med kaffe och gå ut i skogen en stund.


Man måste inte vara särdeles intresserad av djur och natur för att må bra av en stund i naturen tillsammans med tystnad och fågelkvitter.

Men för den som vill få ta del av lite onödigt vetande kan jag nämna att bilden ovan är tagen av herr AvL på en promenad i slottsparken vid Gräfsnäs slottsruin. Slottet har anor från 1500-talets mitt och är riktigt fint restaurerat. Bilden föreställer en av alla de lärkträd som står utspridda i parken.

Lärken är någonting så spännande (Jag är ekonom... Min vardag är inte särdeles spännande) som ett barrträd som fäller sina barr varje höst istället för att vara vintergrön som granen och tallen. Trevligt va?

Jag stålsätter mig inför ytterligare några månader framför datorskärmen på köksbordet avbrutet av värdefulla andningspauser i ett närliggande naturområde.3 kommentarer:

 1. Lärken är ett vackert träd, vi har en japansk dvärglärk i trädgården som blir finare och finare för varje år som går. Kräver dock beskärning för att komma till sin rätt.

  De svenska lärkträden är inte lika fina ganska höga och gängliga.

  Jag hade gärna jobbat hemma någon eller några dagar/vecka, det är skönt att slippa trafiken och det äckliga kaffet och unkna kontorslukten på kontoret.

  Det sociala är i princip det enda jag saknar av att sitta hemma. Det förutsätter dock ett riktigt kontor, många verkar jobba i vardagsrummen/köken...

  SvaraRadera
  Svar
  1. När vi fick barn försvann kontoret till fördel för barnrum så jag sitter på en obekväm köksstol. Kaffet må vara okej hemma men kaffe är tydligen viktigt för statligt anställda så vi har bättre kaffe än jag unnar mig hemma så inte ens det kan jag hävda är bättre hemma :-)

   Radera
 2. Det finns nog ingenstans en ostmacka smakar så gott, som ute i det gröna! Det gäller att hitta guldkornen i den vardag vi lever i idag, roligt att ta del av era! :-)

  SvaraRadera