torsdag 5 december 2019

Transaktioner - November

Inlägget innehåller affiliatelänkar

I november blev det väldigt mycket handel. Ovanligt mycket faktiskt.Försäljningar

Som en följd av det lagda budet på Swedol valde jag att sälja hela min position till 46,20 kr/aktie.

Jag resonerade som så att om budet går igenom kommer pengarna inte landa på kontot förrän i början av mars i bästa fall och jag hyser väldigt liten tro till att det skulle komma ett höjt bud. Skulle budet falla kommer aktiekursen falla igen.

Jag valde således att sälja 30 öre billigare än budet och låta pengarna jobba i andra tillgångar i det knappa halvår som är kvar tills budsituationen är löst. Swedol stod för nästan 4,5 % av min aktieportfölj så det blev en hel del likvider som skulle fördelas om.

Några dagar senare kom så ett bud på Hemfosa vilket åter var en chock och tragik. Sluta sno mina bolag! Jag är inte alls lika säker på att det budet går igenom men jag sålde allt utom 50 aktier för 118,10 kr/st och accepterar kontantbudet på resterande på 120 kr/st. Den största bulken av de pengarna ligger ännu overksamma.


Köp

Många köp blev det och då främst som ett resultat av att kassan från Swedolförsäljningen skulle hanteras.

NP3 Fastigheter Pref = GAV inköp 34,9 kr/aktie = 1 % av portföljvärdet
Xact Sverige = GAV inköp 491 kr/st, totalt inköp ca 0,3 % av portföljen
Xact Högutdelande = GAV inköp 128 kr/st, totalt inköp  > 0,1 % av portföljen
Svolder = GAV inköp 114,4 kr/st, totalt inköp, ca 0,45 % av portföljen
Latour = GAV inköp 114,4 kr/st, totalt inköp, ca 0,7 % av portföljen
Investor = GAV inköp 499 kr/st, totalt inköp, > 0,2 % av portföljen
Resurs = GAV inköp 56,7 kr/st, totalt inköp, ca 0,4 % av portföljen
Pfizer = GAV inköp 358 kr/st, totalt inköp, ca 0,25 % av portföljen
Industrivärden = GAV inköp 217 kr/st, totalt inköp ca 0,3 % av portföljen
TransAlta renewables = GAV inköp 14,60 cad/st, totalt inköp ca 0,6 % av portföljen

Jag har också fyllt på en del i fonderna men den uppmärksamme noterar att det fortfarande borde finnas en dryg procent kvar exkl nysparande och det är helt korrekt. Utöver det har ett av de projekt jag tidigare investerade pengar i via Tessin nu återbetalats vilket gör att min portföljbelåning och mina kontanter är på nästan samma nivå nämligen nära 5 % av portföljen.

Detta är någonting jag ämnar hantera men det tar en stund för mig att skyffla runt alla pengar. Eller ja, det som tar tid är för mig att bestämma mig vad jag skall göra.

Angående köpen då. Det mesta torde vara ganska självklart. Jag har egentligen bara ökat på i de investmentbolag jag äger. Jag är en gnutta konjunkturosäker så även om jag nu har köpt en hel del industri har jag också köpt breda portföljer som borde klara sig hyggligt både upp och ner. Resurs borde kunna väga upp som motvikt mot mina fastighetsaktier ifall räntan går upp annars kommer en rejäl utdelning och en okej tillväxt.

Jag köpte också en ny preff men det var mest för att bredda preffportföljen och återta lite av den förlorade direktavkastningen för även om Swedol inte var en högutdelande aktie gav den ändå drygt 3 % och många utav de aktier jag nu köpt ger betydligt mindre än så.

Sist men inte minst fyllde jag på i Pfizer. Innehavet är hälften så stort som JNJ och jag ville ha lite mer sjukvård i portföljen. Pfizer har dessutom haft det tungt på börsen ett tag och jag tror att den här nivån är en bra köpnivå så när det nu fanns lite pengar över fyllde jag på.

Övrigt

Ett projekt jag investerat i via Tessin återbetalades under månaden så nu står jag med ganska mycket likvider. Jag har inte riktigt beslutat vad jag skall göra men just nu lutar det åt att en hygglig summa går in i någonting obligationsliknande tills jag har listat ut vad jag skall göra med pengarna.

Vad skall man köpa? Några förslag?

5 kommentarer:

 1. Bra gjort att hitta så många bolag, själv har jag svårt att komma till skott just nu. Pfizer ska jag kolla närmare på ev påfyllning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är en mästare på att inte kunna bestämma mig. Jag samlar på aktier och tycker mångfald ä är kul 😀

   Radera
 2. Hej!
  Kul med bud och det ger ett litet svin i avkastingen. Men som du också skriver är det tråkigt att bli av med bolag som man gärna fortsatt äga.

  Lycka till att fortsätta pytsa ut pengarn på nya ställen. Blir det något mer nytt innehav eller stärka de befintliga med Hemfosapengarna?

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kikar på några nya men jag har ju redan ganska många så det mest sannolika är att jag fyller på i befintliga. Men jag har hittat en nygammal favorit som inte gått att investera i på ett tag och där är jag lite sugen på att pytsa in lite pengar men mer om det senare 😀

   Radera
  2. Blir spännande att höra mer om!?

   Radera