torsdag 5 september 2019

Back to basic - ekonomi, hälsa och nöje i balans

Jag har bestämt mig för att försöka hitta tillbaka till kärnan i varför jag började skriva här på Att Välja Lycka.

När jag startade den här bloggen handlade det om mig och vad jag behövde åstadkomma för att bli en bättre version av mig själv. Jag skrev till och med några rader på sidan "Om mig" och dessa rader har jag aldrig ändrat men jag kan konstatera att jag läser dem för sällan.

"För några år sedan insåg jag att mina val förändrade mig. Jag arbetade för mycket, var engagerad i för många olika saker och tog för mycket ansvar för allt och alla runt omkring mig. Min självpåtagna arbetsbörda fick mig att uppfatta världen mer och mer negativt. Istället för att se livets glädjeämnen såg jag det negativa.

Det gick så långt att det började påverka mina relationer med vänner och familj. Jag kände mig som ett offer för samhällets krav men det var bara påhittade måsten som drev mig mot utbrändhetens rand. Det var då jag insåg att det var dags att bryta mönstret."


Sedan dess har jag haft en spännande resa. Mycket har hänt privat, yrkesmässigt och här på bloggen.I början gjorde jag det mesta rätt. Jag lät bloggen leda mig rätt vilket innebar att jag blev gladare, vänligare, lugnare och mer harmonisk. Jag tränade mycket, umgicks på ett bra vis och var fokuserad men någon gång under resans gång försvann fokuset på mig och att jag skulle må bra.

Bloggen uppfattades som en ekonomiblogg och läsare började strömma till. Med alla läsare kom folket som inte kan låta bli att uttrycka sin åsikt oavsett om den är önskad eller inte och jag fick ofta höra att jag skrev för mycket som inte handlade om ekonomi.

Det var kanske då jag började justera vad jag skrev och i den vevan förändrades nog också bloggens funktion i mitt liv. Det började bli mer ett redskap för att hantera familjens ekonomi, tjäna några kronor extra och ett sätt hålla koll på ekonomi i allmänhet och börsen i synnerhet. Bloggen skulle ju vara så mycket mer än så...

Sedan fokuset försvann har jag varit utbränd, jag har gått upp 15-20 kg, jag har slutat som spinningledare och jag har bantat ned umgänge och underhållning.

Kroppen är trött och sjuk. Kynnet är surt och bittert. Åter igen blir relationer lidande, jag tar på mig ansvar jag inte borde ha och jag jag hittar på "måsten" istället för att fokusera på glädje.

Men nu får det vara nog.

Sedan i våras har jag gjort en rejäl kraftsamling för att ta tillbaka kontrollen över mitt liv. Nytt jobb för en arbetsgivare som har resurser och intresse i att vårda sin personal. Jag har gått ned i arbetstid, sagt upp en rad måsten både privat och i yrkeslivet exv är jag inte längre ordförande i bostadsrättsföreningen längre och vi har börjat skapa en struktur i vardagen för att få livet att flyta lite friare.

När det kommer till bloggen är detta ett område kvar att tackla. Jag har börjat se bloggen som ett måste vilket jag har skrivit tidigare i höst och detta tacklade jag genom att släppa mitt självpåtagna schema gällande publiceringsfrekvens och tid. Nu skall jag hantera innehållet.

Jag vet ärligt talat inte vad detta kommer innebära framåt eftersom ekonomi är en väldigt stor del av mitt liv. Jag älskar sparande och privatekonomi. Jag jobbar med ekonomi, redovisning och att tolka siffror. Det är därför högst osannolikt att bloggen inte kommer handla om ekonomi men bloggens slogan är

"Ekonomi, hälsa och nöje i balans"

Just nu saknas balansen och jag ämnar försöka skapa lite mer balans men först och främst skall jag fokusera min energi på att göra aktiva val för att skapa ett bättre liv för mig och min famil, göra aktiva val för att bli en bättre människa och göra aktiva val för att världen skall bli en lite lyckligare plats.

Och det är dessa val jag skall försöka skriva om. Precis som jag gjorde i början.

Jag börjar nu. Jag väljer att börja om.


8 kommentarer:

 1. De där som har åsikter om att du inte skriver om rätt grejer... Jag brukar tänka att det står dem fritt att starta en egen blogg.

  Lycka till med omstarten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Micke

   Jag försöker men det är väldigt lätt att bli influerad (i alla fall för mig). Det var en enorm frihet att stänga av kommentarsfunktionen för anonyma kommentatorer. Det gav en frihet och en nytändning som var värdefull :-)

   Radera
 2. Man kan ALLTID börja om! Jag läser gärna din blogg oavsett vad du skriver om, och min blogg är ungefär uppbyggd på samma tanke som din. Tid, energi, hälsa och pengar i balans. Glöm inte att ta hand om dig själv nu!

  Kram Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Louise

   Jag hoppas att jag i fortsättningen kan skriva intressant även om det blir lite mer fokus på livet än det varit tidigare. Jag kommer tycka att det är roligare att skriva mer varierat vilket förhoppningsvis kan återspeglas i skrifterna.

   Radera
 3. Det var tråkigt att höra att du haft det tufft, gått upp i vikt och minskat på det sociala. Bra att du nu tar tag i det!

  Undertiteln till min blogg talar också (typ) både om ekonomi, träning och balans, även om inläggen om icke-ekonomiska spörsmål är mycket få. Fördelen med att ha få läsare är att den lilla reklam som numera finns på bloggen i stort sett inte drar in några pengar överhuvudtaget och det är sällan jag känner press att jag måste skriva ett inlägg.

  Kämpa på och lycka till med omstarten!

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har varit en kamp att få ihop livet med en ny familjemedlem och ett arbete som krävde långt mer i tid och energi än jag kände att jag kunde ge. Nu är mycket justerat och livet är lättare så nu skall jag bara fokusera på roliga saker igen och göra bloggen lustfylld.

   Jag är på god väg. (att tjäna pengar på bloggen har aldrig varit mycket till fokus och den drar inte in särdeles många kronor på ett år men det har ändå gett mig fel fokus)

   Tack för de vänliga orden

   Radera
 4. Hej!
  Jag tycker det låter mycket mer intressant med ditt nygamla fokus. Ser framemot att läsa mer om det.

  Lycka till!

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera