måndag 9 oktober 2017

500 inlägg och projicerad söndagsångest

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Det är måndag igen och den här gången är det en ganska rejäl måndagsångest som infinner sig. Gårdagens söndagsångest var rejäl men det är inte herr AvL som är och jobbar nu när detta inlägg släpps utan fru AvL. Det innebär att det är herrn i huset som innan gryningen varit vaken och tagit hand om bäbis och gör sitt yttersta för att ättelängden skall överleva men det innebär också att det är idag som den verkliga paniken infinner sig.Men gisses vad mysigt det är att vara bäbischef.  I morgon blir Joy 8 månader och vi kommer nog fira det hela med ett riktigt gott äpple och kanske lite extra mycket babblarna. Jag kan förövrigt nämna att som vuxen riskerar man grava hjärnskador om man tittar för mycket på barnprogram. Den intellektuella regressionen går fruktansvärt fort men som tur är går utbildningskurvan exponentiellt hos bäbis vilket gör att med lite tur möts vi på mitten och jag kan då kanske behålla en gnutta av mina samlade kunskaper.

Till veckan då. Planen för veckan är trist som vanligt för inte har det landat mer pengar på kontot sedan sist men det riskerar ändå att ske handel i portföljen för jag tycker att kursen på Akelius preferensaktie börjar se lite ansträngd ut. Under 6 % direktavkastning och en och en halv kvartalsutdelning över lägsta inlösenkurs gör att jag har svårt att hålla mig från säljknappen men att byta till högre direktavkastning efter att preferensaktierna har rusat innebär att man får ge sig en bra bit längre ut på riskskalan så det blir till att räkna lite på det.

Jag hade också förmånen att få träffa en god kamrat i helgen och vi kom att tala om Eolus vind. Utav oss är han tveklöst experten på området energi och han har länge haft bolaget i portföljen och vår diskussion slutade med att jag konstaterade att det verkligen är dags för mig att sätta mig in i detta bolag varför jag hoppas hitta lite tid att läsa gamla företagspresentationer och årsredovisningar de kommande kvällarna.

Med lite tur kan jag lyckas producera en analys och ett relativt välavvägt investeringsbeslut innan veckan är över men där är det Joy som bestämmer så vi får se men är det så att du kan saker om Eolus får du gärna berätta dem så att jag har ännu mer på fötterna när jag sätter mig och gräver.

Sist men inte minst vill jag klappa mig själv lite på ryggen då jag konstaterade att jag lyckats publicera 500 inlägg här på bloggen. Lördagens inlägg var det femhundrade och det firade jag på en ståtlig bankett tillsammans med både hustru och bäbis.

Ha en trevlig vecka

Bildkälla: freeimages.com

5 kommentarer:

 1. Grattis till milstolpen! Har ingen koll på hur många inlägg jag själv har krystat ut men man försitter ju inte en chans till fest ju :)

  Ja det mesta i preffväg känns dyrt. Vi köpte Akelius Pref på 307 kr, men har inte tankat på nya på väldigt länge. "Bara" 6% för en preff är lågt då man ofta tappar värdeökningen gentemot stamaktier. Fördelen med preffar tycker jag är att de håller emot bra när börsen rasar.

  Haha ja man känner igen det där med barnprogram, är det inte teletubbies så är det drömmarnas trädgård. Hemma går Peppa Pig för full rulle, ett ganska kul program men inte ens här står jag ut nån längre stund. Ett eller två avsnitt är ok sen går jag och gör nåt annat. Minns den tiden när Lilla Snålgris var 8 månader, då sov hon ganska mycket. Nu är det full rulle från 07.00 till 21:00 med möjligtvis ett halvtimmesavbrott för sömn efter lunch.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Snålgrisen. Jag kan inte riktigt känna att jag ser fram mot när Joy är aktiv hela dagen och när hon då dessutom kan krypa eller gå. Just nu hasar hon i en väldans hastighet så det är bara dagar kvar och då blir det fart på henne.

   Du borde se hur många inlägg du publicerat i din kontrollpanel (eller på bloggen). Jag skulle gissa på 60 st :-)

   Om preffarna håller jag med. Jag vill ha minst 7-8 % annars finns det många goda stamaktier med så mycket högre förväntad avkastning som ändå serverar en rejäl direktavkastning att det helt enkelt inte känns värt det.

   Radera
 2. Ovan nämnda Drömmarnas trädgård måste ha skapats av någon påverkad av riktigt starka substanser, jisses vilket knarkprogram.

  Eolus är ett bolag som jag också bevakat under en tid och planerar att plocka in. Jag vill få mer exponering mot företag som jobbar sol, vind och vatten. Tror vi måste åt det hållet.

  Har du haft några funderaringar på att teckna Climeon med tanke på miljötänket? Tycker det verkar vara ett grymt fint bolag med en grym produkt.

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Ingen anledning 😀 du kommer vinna med hästlängder. Jag publicerar tre-fyra inlägg i veckan och du varje dag. Enklare matte är svårt att hitta.

   Radera