fredag 15 juli 2016

OHI ökar utdelningen med 3.45 %

Jag blir mer och mer förälskad i detta bolag. Igår kväll satt jag i goda vänners lag och velade fram och tillbaka gällande huruvida jag skulle öka på mitt innehav eller inte och när jag väl bestämt mig kom aldrig aktien ned de där centen till mitt köppris så jag missade ökningen.

Som jag trodde levererade OHI under gårdagen en notis om att höja kvartalsutdelningen för 16:de gången i rad men trots min förväntan lyckades de överraska mig genom att öka med två cent istället för ett cent vilket de gjort det senaste. Det här fantastiska fastighetsbolaget växer så det knakar och jämfört med de 55 cent i utdelning man fick för ett år sedan är de här 60 centen man får i och med gårdagens höjning har vi nu en 9 % högre utdelning.

Detta är makalöst!

Den senaste utdelningshöjningen innebär en ökning på 3,45 % och på dagens köpkurs om 32,86 dollar innebär de 2,4 dollarna i årlig utdelning vi nu förväntar oss en framtida förväntad direktavkastning på 7,3 %. 

Kan det bli mycket bättre än så?

Idag utgör OHI endast 2,5 % av min totala portfölj men ungefär 5 % av min aktieportfölj. Jag är komfortabel med att öka till rätt pris och skulle marknaden behålla nuvarande värdering på bolaget även ikväll kommer min portfölj få ett tillskott av utländska aktier med fastighetsinriktning.

Vad tycker du om OHI?


Bildkälla: seekingalpha.com

5 kommentarer:

 1. Mmm det låter ju helt klart som ett frestande bolag. Jag äger i nuläget kanadensiska Nortwest Healthcare som man väl kan säga jobbar lite i samma segment. Kanske vore trevligt med ett amerikanskt komplement till dom:)

  Ha det gott!

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har funderat på att gå in i nortwest men inte kommit mig för men jo OHI är ett trevligt tillval. Men det kanske räcker med ett sådant bolag i portföljen.

   Ha en go helg

   Radera
 2. Bara att låta snöbollen rulla!!!

  SvaraRadera
 3. Kanske dags att undersöka OHI lite närmre. Har haft bolaget på bevakningslistan ett tag, men det har aldrig blivit av.

  Ser dock helt klart intressant ut vid en snabbkoll!

  SvaraRadera