söndag 24 juli 2016

Veckobrev 29

Äntligen kom sommaren till västkusten. Jag fick 4 dagar sommar på semestern och jag njöt till fullo. Det blev inget badande för jag är en badkruka men det blev väldigt många glassar och långa, mysiga promenader utefter vattnet.

I veckan sålde jag halva mitt innehav av Kinder Morgan och jag har dessutom en slant på kontot från inlösen av Tobin Properties men jag har inte allokerat pengarna ännu för dels har Tele2 flaggat för en nyemission och dels håller just nu ett av bolagen i bevakningsportföljen på att ta in nya pengar.

Slottsviken är ett litet, Göteborgsbaserat fastighetsbolag jag äger en näve aktier i, mest för att jag kan. De har nu vunnit en markanvisning och anställt personal så för att kunna utveckla vidare behövde de lite pengar och jag är inte beredd att bli utspädd för jag tror att bolaget kommer kunna växa ganska kraftfullt även fortsättningsvis. Bolaget är inte ett bolag som kommer gå upp i den ordinarie portföljen på många år än eftersom de inte alls följer mina investeringskriterier men det är kul att äga bolag där man kan gå och klappa på tillgångarna i balansräkningen.

Ovanstående är också en av anledningarna till att jag kikar på Pegroco Invest (PEGRO PREF). Bortsett från en förnämlig direktavkastning på 9,2 % är företaget ett investmentbolag insyltade i verksamheter jag har daglig kontakt med. Bland annat Finwire som levererar mängder av de finansiella nyheter jag konsumerar varje dag och Hagabadet i Göteborg. Hagabadet promenerar jag förbi nästan varje dag och jag skrev ett inlägg i våras om hur aktieägande påverkar min vardag och detta att jag uppmärksammar varumärken jag är delägare i och hur jag känner mig lite stoltare över mina pengars arbetsinsats när jag ser vad de hittar på varje dag.

Man kan också läsa på z2036 att Stefan tycker att Pegroco är en rimlig investering så jag har äntligen bestämt mig. Jag har lagt en långorder både i ordinarie portföljen och i AVL-Portföljen men jag kräver att aktien går under 100 kr igen innan köp.

Håll tummarna!


Bildkälla: freeimages.com

6 kommentarer:

 1. Hej AVL,
  Länken till z2036 leder fel; den går till ditt inlägg om hur aktieägande påverkar din vardag istället...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack... Nu är det fixat. Stefan har inte gjort någon analys vad jag kan hitta men han har aktien i sin bilportfölj.

   Radera
 2. Slottsviken verkar mkt intressant
  Substansvärdet 1,13 ! Kursen runt 0,60-0,65!!??
  Snart kommer säkert flera förvärv av nya fastigheter


  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Jag tycker det är ett intressant bolag men som sagt är det inte ett bolag som ingår i min strategi varför jag inte kommer ge det särdeles mycket plats här på bloggen om de inte börjar dela ut vilket är osannolikt så länge de är i denna fas.

   Nya fastigheter kan komma men jag tror (utan att veta) att mycket av pengarna de tog in kommer gå till det nya fastightesutvecklingsprojektet de startade i våras.

   Radera
 3. Hej
  Jag gissar på att det kommer ske en försäljning av en fastighet eller två och att det blir ett storköp

  Om fastighets projektet så har dom gått om tid innan det måste stå klart ( färdigställda
  bostäder som är inflyttningsklara år 2021)

  Dom kanske säljer projektet vidare vem vet..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oavsett så tror jag att det blir en fin aktieinvestering på sikt och jag hoppas som du att det blir ett par fastigheter till inom kort.

   Radera