torsdag 26 augusti 2021

Billiga hobbies - Frisbeegolf

Likt paddel har frisbeegolf blivit en fluga som varenda medelålders, lönnfet gubbe med självaktning skall hålla på med. Precis som allt annat är det en utmärkt sport för den som vill bisyssla med materialsportande vid sidan av.

Det går att köpa hundratals olika diskar och specialanpassade väskor till och lämpliga skor och kläder osv. 

Men det du egentligen behöver är två-tre diskar och lite tid. I alla fall som nybörjare.

Jag har precis flyttat till ett radhus som ligger 80 meter ifrån en av alla dessa golfbanor så jag kände mig nästan tvungen att köpa mina första diskar och på veckans friskvårdstid passade jag på att gå ut en sväng.


200-250 kr så är man igång. Eftersom jag är man lider jag av ett enormt självförtroende som gör att jag givetvis valde ett set avsett för bättre spelare än nybörjare men vad gör väl det.

Det är skitkul att komma ut en stund, sysselsätta sig lite mer än bara promenera och få lite motion. För det kan vara motion att klättra omkring i rejält kuperad terräng och kasta en frisbee framför sig.

Risken är stor att jag också kommer materialsporta en gnutta men eftersom ett set diskar kostar mindre än en en månad på ett gym så skall det nog rymmas inom budget.

Gör du någonting kul som är billigt?


7 kommentarer:

 1. Visst är det kul?
  Vi har det som en liten familjegrej, vissa av oss är bättre än andra. Fast vi räknar inte, för husfridens skull! ;-)

  Har du några bra tips på bra banor i VG-regionen? Jag gillar Nolhaga i Alingsås, den är ganska mysig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nolhaga är trevlig och ganska utmanande med trånga passager och en hel del höjdskillnader. Den är ju också en av de få som är gratis och 18 hål. Skatås är också bra men kostar pengar.

   Sen är jag som sagt novis så jag får återkomma i frågan men om Nolhagabanan är nära för dig kanske vi någon gång måste ses och ta ett varv :-)

   Radera
  2. Det är inte jättenära men tillräckligt för att det ska vara värt att åka dit! :-)
   Det låter som att jag blivit utmanad, så det lär ju bli en Blogger-Cup! ;-)

   Radera
 2. Figurspel.. Bygga, måla, spela. Allt för det fasila priset av ca 15k+ under de senaste 3 åren.. 🤣

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade gärna målat figgar men jag är så ebarmeligt dålig på det så jag har gett upp. Sen att det riskerar att kosta en del är ju en sidoeffekt men det är fantastiskt kul att spela.

   Radera
 3. Hej och tack för tipset!
  Jag har en massa roliga saker att roa mig själv släkt o vänner med men inte frisbees.
  Det blir definitivt ett inköp av diskar.

  Mvh // PP

  SvaraRadera
  Svar
  1. På många ställen där man får betala för banan kan man också hyra discar lite som om man skulle ta med familjen på bangolf. Om man vill testa på det någon gång innan man bestämmer sig. Det finns också mängder av grupper på FB där det säljs begagnade discar för en bra peng.

   Lycka till

   Radera