lördag 5 september 2020

Testat matkasse - jag är positiv

Jag har alltid varit ganska kluven när det kommer till matkassar. Jag är gammal kock så det utgör inget större problem för mig att slänga ihop en middag och matkassar är dyra men jag har också känt att det finns klara poänger med konceptet.

I slutet av semestern fick vi möjlighet att testa ICA´s familjekasse gratis en vecka för att ett par kompisar hade åkt på semester och missat att de skulle få en kasse den veckan. 3 rätter för 4 personer till ett ordinarie pris om 479 kr/vecka.Första dagen var det hamburgare med klyftpotatis och avokadoröra. Gott och enkelt och för de som kunde äta brödet var det rejält tilltagna portioner och bortsett från klyftpotatisen var det mycket snabblagat.Dag två var det en kokospanerad kyckling med currysås, ris och rostad broccoli. Ganska klena smaker men mycket mat. Väldigt mycket mat.

Sista receptet var en tacogratäng på sojafärs men den missade jag att fota.

Jag har genuint svårt att acceptera att det kostar 40 kr/portion och då är man tvungen att ha massor av saker hemma som exv ris och i stort sett alla kryddor m.m. men det är egentligen inte priset som stör mig mest.

Om jag hade kört en sån här sak hade det varit för inspiration eller bekvämlighet. De har spännande påsar där man får inspiration men bekvämlighet för mig skulle vara att jag kunde beställa en kasse som såg till att jag inte behövde gå in i en matvarubutik den veckan. Vad jag vet finns det ingen 7 dagars kasse någonstans.

Äter inte folk mat 7 dagar i veckan?

Men jag tror genuint att den här typen av tjänster kan vara skitbra för ganska många. Det är egentligen inte så farligt dyrt om man jämför med vad många stressade småbarnsfamiljer köper och slänger ihop. Att dessutom bygga en repertoar av relativt enkla recept man vet att man klarar av att laga borde vara en styrka som bygger förutsättningar för en framtid med sundare och billigare matvanor.

Det här är ett dyrt och tråkigt alternativ för en överdrivet sparsam f.d. kock som tycker matvarubutiken är rolig men för paret som lever på hälften lunchrestaurang och hälften halvfabrikat är det här sannolikt en riktigt bra grej.

Har du erfarenheter av matkassar?


3 kommentarer:

 1. Jag har testat några olika och kvaliteten skiljer sig åt en hel del kan jag säga. Det de har gemensamt tycks vara att priset är väldigt högt i jämförelse. Men säkert bra för dem som tycker om att betala minst dubbla priset för allting i syfte att göra av med alla pengar snabbast möjligt. En bra sak var att man fick en receptsamling som jag använder ibland när inspirationen tryter.
  Mvh investera-pengar.blogspot.com

  SvaraRadera
 2. Använde för några år sen när barnen var små lite olika kassar. Slutade alltid efter ett tag för jag blev snål och jämförde vad det skulle kostat att köpa själv. Plus att barnen var kinkiga och petade mest i maten. Nu har jag hoppat på det igen, mycket pga inspirationsbrist på varierad vardagsmat. Bara ett tonårsbarn hemma som äter det mesta nuförtiden, 4 middagar till 3 pers så även en matlåda till maken. Fått 2 veckors leverans av Hellofresh och är nöjd än så länge.Man kan välja mellan olika rätter, vi har valt en hel del vegetariskt för att få in mer av det i vår kost. Allt kommer i separata påsar till varje rätt, så hungriga sonen vet vad han inte ska äta upp när han kommer hem från skolan. Plus att det är enkelt nu att sätta honom på en matlagningsdag i veckan. "Den här påsen ska du laga ifrån och det här receptet." I stort sett allt ingår, förrutom salt, peppar och olja. Allt är redan uppmätt och klart, superlätt.Tröttnar säker efter ett tag men just nu passar det oss. Ett än mina mål är ju att frigöra tid från stressande saker till sånt som är roligt och just nu är middagsplanering och veckohandling mest stressande, desto roligare nu att bara behöva fundera på helgmaten. Vill någon testa så använd gärna min kod på Hellofresh så får vi båda 350 kr rabatt på 1 kasse.
  HS-TVB0K6K9Y /Hea

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera