torsdag 20 december 2018

AvL köper verktyg

Inlägget innehåller affiliatelänkar

AvL-portföljen startade i början av maj 2016 som ett projekt där syftet var att ni som läsare skulle kunna följa med på resan och se vad som kunde hända med en relativt liten summa pengar (500 kr) varje månad om man bara var långsiktig nog. På senare tid har familjen AvL bestämt att det här sparandet skall vara dotterns grundplåt när hon blir vuxen. Alltså finns det ännu mer incitament för mig att förvalta portföljen så bra som möjligt.Det är min plan att rensa lite i portföljen men eftersom jag inte riktigt haft tid att välja ut nya innehav får det vänta lite. Tills dess fyller jag på i bolag jag är bekväm med.

Den här månaden blev det en slant i ett bolag som kommit att bli en favorit i samtliga portföljer nämligen Swedol. Ett tillväxtbolag inom retail. Ja det är galet men jag tror att det är en galet billig aktie. Bolaget växer på i en rimlig takt, vinsten är hög och huvudägaren är stark.

Nu kan man köpa ett bolag som växer med ca 10 % om året för ungefär p/e 11 på min gissning av innevarande års vinst om ca 2,9 kr/aktie. Med en utdelning på 0,9 kr/aktie får man 2,8 % direktavkastning och 0,9 kr är i nedre spannet av den utdelningsandel om 30-50 % som bolagets utdelningspolicy föreslår men efter att ha lyssnat på några intervjuer tror jag inte att utdelningshöjningen kommer bli massiv. Med lite tur höjer bolaget 5-10 öre för syns skull och så slår man istället till med ett lite rejälare förvärv under 2019.

Aktien är hur som helst fånigt billig och jag är mycket bekväm med att köpa fler aktier både här och i den stora portföljen.

Köp

Den 18/12 köptes 17 st Swedol för 32 kr/st vilket totalt landar på 545 kr. Efter köpen ser portföljen ut som bilden visarI dagsläget har portföljen ett totalt värde på 17818 kr (insatt 17500 kr). En mager avkastning om 318 kr men om man ser till hela perioden har vi fått 11,86 % på samma tid som OMXS30 avkastat 10,91 %. Portföljen har alltså klarat av att hålla emot under uppbyggnadsfasen vilket är trevligt.


Bildkälla: Nordnet.se

4 kommentarer:

  1. Renoveringsnissen i mig skrek av glädje när jag såg denna clickbait till rubrik på Fru EB´s blogg. Blotta tanken att kombinera en bra blogg med powertools... aja det går inte alltid att få som man önskar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förlåt mitt lurendrejeri. Jag lovar att vara extra tydlig när det blir dags att renovera hemma.

      Radera