lördag 10 december 2022

Varm choklad

Det finns få saker som är så mysigt som en kopp varm choklad när det är kallt och snöigt och kanske mörkt ute. I alla fall i min värld.

Och det behöver inte vara så himla komplicerat heller.

Det viktiga är att man har en vettig choklad.

Jag har testat en rad olika kakaosorter och chokladsorter och det är självklart så att en bra, mörk choklad gör en fantastisk varm chokladdryck men till vardags räcker det med en hygglig kakao.

Familjen AvL har testat och konstaterat att de billigaste alternativen kakao på marknaden oftast håller så låg kvalitet att smaken blir undermålig. Ofta med starkt brända toner eller en alldeles för hög bitterhet för vår smak.

Nog om det.

Fazers kakao är fullt tillräcklig.

Bild: Godare.se

Ett par deciliter mjölk som värms i en kastrull där man vispar ned en matsked kakao och eventuellt några teskedar socker tills allt blir varmt och välblandat är ljuvligt.

Att krydda upp blandningen med kanel, vanilj, apelsin, stjärnanis eller nejlika beroende på tycke och smak är inte heller det en dålig start på ett mysigt äventyr.

Och om pappa får lov att vara ifred med en god bok är det inte omöjligt att det kan slinka i några droppar mörk rom och hela anrättningen kan med fördel få en klick fluffig vispad grädde på toppen.

En filt, en fåtölj, en bok och en kopp varm choklad.

Det är lycka det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar