tisdag 20 oktober 2020

Låga avgifter och hög avkastning - Reklam

(Det här inlägget innehåller reklam men tankar och åsikter är författarens egna) 

För ett tag sedan blev jag tillfrågad av en kollega om jag hade några tips på hur hon skulle placera sina pengar. 

Om jag har...

Jag älskar att samla på aktier och det finns mängder av skoj i min portfölj vi kan prata om. Men jag pratar aldrig om min investeringsfilosofi eller mina aktier och jag ger aldrig aktietips. För det är inte vad de som pratar med mig behöver.

Det de behöver är enkelhet. Starta ett konto, fixa ett månadssparande, glöm bort i 30 år, flytta till Spanien.

Det är vad de flesta jag pratar med vill ha och behöver så jag ger dem alltid samma råd. En enkel och smidig fondportfölj med låga avgifter, helst hos någon som kan svara på alla frågor och förhoppningsvis hindra dig från att ta ut alla pengar när nästa kris kommer.

Fondrobotar brukar vara mitt första tips numera eftersom det tenderar att vara det enklaste och smidigaste alternativet.

Nu råkar jag ha ett samarbete med Fundler och det finns en anledning till det.


Jag brukar alltid välja den leverantör där jag får bäst service och bäst produkt till lägst pris och Fundler erbjuder just detta.

För några månader sedan sänkte de sin förvaltningsavgift för deras populäraste portfölj till 0,2 % vilket är lägst i klassen och enligt en jämförelse gjord av Morningstar slår deras portfölj Global Framtid de flesta andra alternativen på marknaden som du kan se i bilden ovan.

Flera bra funktioner

Vi är nu över 50 000 kunder hos Fundler och ju fler vi blir desto större förutsättningar har vi att få bra villkor och det syns verkligen att Fundler strävar efter kundnöjdhet.

Det händer hela tiden massor av saker. De har byggt både en app och en webbsida som båda är mycket enkla att använda. Deras kundtjänst är snabba på att svara och om man bara ser till att använda kundtjänsten kan man få en riktigt trevlig personlig rådgivning om man skulle behöva det. Som ett komplement producerar de också en riktigt trevlig poddcast som heter Fundamentalt vilken kan ge lite värdefulla tips och motivation för sparande.

En annan funktion jag gillar är att jag med jämna mellanrum får frågan om jag vill ombalansera någon av mina portföljer. Det är nog en ganska ny funktion och den är kul för den är individuell och baseras på min portföljs förutsättningar. 

Eftersom jag har en egen nivå av sparande och har valt själv vilken dag i månaden jag sätter in pengar så skiljer sig mina portföljer självklart från dina så när det är rätt för mig att ombalansera behöver det inte vara rätt för dig men deras system har utvecklats för att känna av när det är optimalt för mig så att jag skall få så hög sannolik avkastning som möjligt och det gillar jag.

Sist men inte minst är en fondrobot ett bra komplement oavsett ens egen nivå av intresse. Det är ett utmärkt sätt att diversifiera en portfölj. Det kan med fördel vara den breda basen i ett långsiktigt sparande och vid sidan av detta kan man själv välja aktier för en mindre del av sitt totala sparande, som en krydda på toppen.

Enkla rekommendationer

När jag får frågan, "-Var skall jag placera mina pengar?" säger jag att man skall välja det enklaste och bästa man kan om man inte är exceptionellt intresserad.

Fundler innehåller alla delar billigt, bra service och en bra produkt. Ibland är det enkelt att välja.


//Det här inlägget är ett samarbete med Fundler, en oberoende rådgivare som erbjuder en avancerad fondrobot med vilken du enkelt kan ta ditt sparande till en ny nivå//


Riskinformation: Historisk utveckling är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Om investeringen sker i värdepapper som handlas i annan valuta än svenska kronor tillkommer en valutarisk.


1 kommentar:

 1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
  1) Love Spells
  2) Förlorade kärleksformer
  3) Stoppa skilsmässa
  4) Äktenskapstavlar
  5) Graviditetsförtrollning
  6) Breakup Spells
  7) Döden
  8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
  9) vill tillfredsställa din älskare
  10) Lotteri
  Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
  via {drogunduspellcaster@gmail.com}

  SvaraRadera