torsdag 11 juli 2019

Lättare att spara när man tjänar pengar

Jag var sjukt nöjd med att vi kunde fortsätta spara hyggliga procent men även skapligt många kronor under det året då jag var föräldraledig från september 2017 till augusti 2018. Under huvuddelen av det året hade jag ingen eller mycket marginell inkomst men vi sparade fortfarande lika mycket pengar under det året som jag tjänade netto per år de första åren jag jobbade efter gymnasiet.

Nu säger det mer om min lön efter gymnasiet än vårt sparande men jag satt nyligen och pillade lite med Excelarket och kunde konstatera att jag ensamt hade sparat mer än så redan när detta års femte lön landade på kontot.

Bild:Aktiekunskap.nu


Som jag nämnt tidigare tjänar jag fortfarande under medianlön för svenska män men att spara 65 % av lönen innebär fortfarande en ansenlig summa pengar även om lönen inte är så hög.

När jag ändå satt och kikade på det konstaterade jag att vid maj månads utgång kunde portföljtillväxten för innevarande år inkl värdeökningar och nysparande summeras till mer än jag hade i nettoårslön på mitt förra arbete.

Sist men inte minst såg jag att portföljvärdet exkl bostad och aktiebelåning fortfarande är mer än dubbelt så högt idag jämfört med 1 januari 2017.

Det är väldigt trevligt att gå tillbaka och se sådan utveckling.

Samtidigt vet jag att jag behöver tredubbla dagens portföljvärde för att jag skall ha tillräckligt för att jag skall kunna sluta arbeta om jag skulle vilja det men som ni ser går det fortare och fortare ju mer ränta-på-räntaeffekten får arbeta så med lite tur behöver det inte ta 7,5 år innan jag når målet. Med lite tur går det betydligt fortare.
4 kommentarer:

  1. Alltid kul att se hur egna initiativ och drivkraft verkligen kan förändra livet för många!
    Mvh investera-pengar.blogspot.com

    SvaraRadera
  2. Visst är det vansinnigt kul att se såna resultat? Bra jobbat! Bestämma sig är steg ett, fullfölja är steg två :-). Jag jobbar också på det!

    SvaraRadera