lördag 17 september 2022

Oväntad fripassagerare

För någon vecka sedan var jag i skogen och plockade blåbär. Sannolikt för sista gången i år för nu är bären väldigt fyllda men de är fortfarande goda även om de är lite smetiga så just nu är de bäst att tillaga. Jag har gjort både saft och sylt på de här och för en månad sedan kastade jag in några kilo i frysen.


När jag hade rensat färdigt hinken med blåbär hade jag kastat ut tre bärfisar och en snigel men så hittade jag den här lilla krabaten.

Joy ville ha den som husdjur men jag tyckte att det var bättre att släppa ut den.

Det är när man ser såna där små prylar som man undrar vad det faktiskt är som krasar mellan tänderna när man äter blåbärssylt för snigeln på bilden märkte jag bara för att den rörde sig på en blank yta på diskbänken.

Men men. Det är ju så det är. Man gör sitt bästa och när man tittar på livsmedelsreglementet kan man vara tryggt förvissad om att den hemgjorda sylten inte är enda gången man riskerar att äta insekter och annat spännande.2 kommentarer:

  1. Åhå, de gillar även skogsblåbär alltså?! Vi har en buske med amerikanska blåbär på tomten, lite större bär - lite mindre smak, och där sitter det i princip en snigel på var tredje blåbär. Först var jag lite rädd om dem, men ganska snart började jag borsta bort dem ganska brutalt. De ska lära sig vems blåbär det är! :-)

    SvaraRadera