lördag 22 oktober 2022

Pannkakor och arsenikstuvning

Jag har skrivit om risotto flera gånger under åren men ju mer inflationen biter sig fast och ju fler annonser jag ser från allsköns konstiga bolag med tips på hur man skall spara pengar och energi ju mer övertygad blir jag om att det enkla är det rätta.

Jag har försökt komma ifrån att behöva fundera på vad vi skall laga för mat varenda dag men jag tycker det är hopplöst att få ihop en varierad och god matsedel som är billig och följer säsongerna. Men några stapelrätter har jag lagt in för att få bort några beslut.

Besluten är förövrigt ett gissel. Fru AvL har för mycket att göra på jobbet. Herr AvL har för mycket att göra på jobbet. Barnen har för mycket att göra på fritiden. Disk och tvätt växer till stora högar och det spelar ingen roll hur fort man springer i hamsterhjulet så kommer man aldrig framåt.

Nåväl.


Pannkakor är en rätt som går att variera som crepes eller ugnspannkaka eller olika dessertvarianter. Det är också en säker rätt hos barnen så en dag i veckan när barnen kommer hem extra sent då blir det pannkakor.

En dag i veckan blir det någonting med korv. Herr AvL är inte stormförtjust i korv men resten av familjen älskar det.

På fredagar är det antingen tacos eller hamburgare och en dag i veckan är det arsenikstuvning.

Arsenikstuvning är fru AvLs påhittade namn på risotto.

Namnet kommer sig av att det för ett tag sedan framkom att ris kunde ha lite högre halter av arsenik än hälsosamt men det är sagt med glimten i ögat.

Risotto går att variera i all oändlighet men eftersom jag uppskattar att plocka svamp är det inte sällan det blir kantareller och kanske några frysta ärtor.

Vad har du för tips på billig och enkel basmat?


4 kommentarer:

 1. Huh? Vad är ni för en småbarnsfamilj som inte äter fiskpinnar? ;-)
  Pannkakor skulle jag gärna äta oftare (och barnen också såklart), men det tar en sån evinnerlig tid att stå och steka till vår stora familj där fyra hungriga tonåringar ingår. Ugnspannkaka med stekt bacon är iofs en favorit här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi äter allt fiskpinnar men det är så himla dyrt och tidskrävande så jag orkar inte ha det på menyn allt för ofta. Samma med chicken nuggets.

   Men så gör jag det ju själv istället för att köpa färdigt för det är ungarna inte så himla förtjusta i. 😀

   Radera
 2. Ugnspannkaka och Pasta carbonara.
  /C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Carbonara är för sällan jag gör. Bra tips

   Radera