Bild:Herr AvL |
En av fördelarna med en egen odlingsyta är att man riskerar att få avkastning i form av grödor. I år ser det ut att kunna bli en del zucchini och det är roligt.
Men vad gör man med dem?
Jag avskyr fylld zucchini så det brukar bli att jag hackar ned dem i grytor eller gör zucchiniplättar av dem. Det senare är faktiskt riktigt gott men man kan inte äta det varje dag och fast vi bara är inne i slutet av maj har jag redan skördat några kilo och det kommer snart ta fart på riktigt sså jag behöver tips och idéer.
Zucchiniplättar har jag gjort och även Piccata på zucchini men vad mer?
Vad gör du med squash och zucchini?
Skär i "sneda" skivor (så det blir avlångt). Salta på och låt dra ifrån lite vätska i ett durkslag. Skölj. Dubbelpanera och stek i smör/olja. Fräs svamp och lök till det. Jasminris. Kanske en kall yoghurtdressing att ringla över lite sexy så där. Det är vad jag oftast gör med zucchini när den är på extrapris i min lokala Willys butik.
SvaraRaderaDet låter som Piccatan. Inte så nyttigt men himla gott 😀
RaderaDet är ju gott att steka lätt frasigt med smör, olja och vitlök som tilltugg till annat.
SvaraRaderaMvh investera-pengar.blogspot.com
Hyr lyckas du få den frasig? Drar du ut vätskan eller skär du bort fröhuset?
RaderaJag gillar dessa biffar: https://attvaljalycka.blogspot.com/2020/05/bra-recept-pa-zucchini.html#comment-form
SvaraRadera😁 jag med
RaderaFel länk: https://undertian.com/recept/morot-och-zucchinibiffar-med-matvete-och-citronsas/
Radera:)
Tänkte nästan det :-) Undertian gör ett bra jobb och det där ser ut att vara ett gott recept. Tack
RaderaRatatouille! Snabbt, billigt och lättlagat! Perfekt matlådemat att göra på rester. Lagade ofta som student, nu är det några år sedan. Kanske dags igen.
SvaraRaderaAnnars passar hackad zucchini ljuvligt i olika tomatbaserade gnocchisåser. Har inga egna recept tyvärr men en frekvent favoriträtt på mina jobbluncher.
Ett par andra tips är i risotto di orzo eller som snacks panerad/friterad/chips.
Har du förresten några tips på vegetarisk receptinspiration för blomkål eller romanesco vore det spännande att läsa.
Bra idéer. Gnocchi var längesedan jag gjorde nu. Kanske dags igen.
RaderaJag skall arkivera dina önskemål och försöka skriva någonting litet om dem i framtiden.