Mina mål

Jag definierar lycka bland annat som att vara herre över min egen tid. Jag vill leva sunt och samtidigt gott och jag vill vara den som dikterar villkoren för min existens och väva in så mycket livskvalitet jag kan i min vardag.

Jag är lycklig idag. Jag har ett arbete jag trivs med, vänner och familj som alltid finns där för mig och en behaglig livsstil men jag har gjort val som gör att jag inte känner att min tid är min, jag lever inte så sunt som jag borde och det är dags att ta tag i min vardag för att skapa den framtid jag vill leva i. Jag är också övertygad om att det blir lättare att göra rätt val om jag sätter upp konkreta delmål för min resa. Jag vet att det inte fungerar för alla men för mig är mål viktiga.

För den som vill förkovra sig i progression kan se vad jag hade för mål 2016 här och för 2017 här.

Mål 1 2018 Sparkvot: Jag försöker hålla mig över 50 % i sparkvot men eftersom vi i år kommer vara föräldralediga och då maximera ledigheten och minimera inkomsterna kommer det förmodligen inte vara hållbart. Vi valde istället ett aningen mer modest mål för 2018.

Mitt mål för 2018 är att spara 40% av min nettoinkomst genomsnittligt per månad.

Mål 2 2017 Passiv inkomst: Att den passiva inkomsten ökar varje år är viktigt för att fortsätta närma mig ekonomisk frihet. Förra året var målet 21 % vilket inte riktigt nåddes men skam den som ger sig och det var nära. Jag tänker sikta högre i år även om det kan vara väldigt svårt att nå med årets inkomst i åtanke.

Mål: De passiva inkomsterna skall täcka 23% av ett genomsnittligt års kostnader.

Mål 3 2017 Hälsa: Det har varit väldigt svårt att hålla de här målen och nu har jag till och med ökat så mycket i vikt igen att jag närmar mig 100 kg där jag var för 2-3 år sedan. Jag vill inte gå över 100 kg så målet blir detta.

Mål: Inte väga över 100 kg vid utgången av varje kvartal.

Mål 4 2017 Livskvalitet: Vill man grotta ned sig i exakt hur jag formulerade målen i år kan man läsa här men det här målet handlar om att minst en gång per kvartal hitta på någonting skoj som är utöver det vanliga.

Jag kommer posta regelbundna uppdateringar om hur det går så att alla som vill kan följa med på resan.

Övergripande mål

Planen är att portföljen så småningom skall täcka 100 % av kostnaderna för hushållet men till att börja med skall Herr AvLs kostnader täckas. Resonemanget kan ni hitta här. För att nå dit skall progressionen förhoppningsvis vara någonting i stil med nedan

Datum/Andel av Frihetsmålet uppnått
Det är min förhoppning att jag med ett lite mer rigoröst sparande och kanske även lite tur med mina investeringar skall kunna krossa den här planen men även om inte det går är jag fri om åtta år. Jag lovar att hålla er uppdaterade gällande utvecklingen.
Bildkälla: Freeimages.com

2 kommentarer:

 1. Kul och intressant att läsa om dina mål. Det är alltid inspirerande.
  Vilka utdelningsaktier har du satsat på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Om du kikar under fliken portföljer ser du vad jag håller för aktier för tillfället.

   Radera