Mina mål

Jag definierar lycka som att vara herre över min egen tid. Jag vill leva sunt och samtidigt gott och jag vill vara den som dikterar villkoren för min existens och väva in så mycket livskvalitet jag kan i min vardag.

Jag är lycklig idag. Jag har ett arbete jag trivs med, vänner och familj som alltid finns där för mig och en behaglig livsstil men jag har gjort val som gör att jag inte känner att min tid är min, jag lever inte så sunt som jag borde och det är dags att ta tag i min vardag för att skapa den framtid jag vill leva i. Jag är också övertygad om att det blir lättare att göra rätt val om jag sätter upp konkreta delmål för min resa. Jag vet att det inte fungerar för alla men för mig är mål viktiga.

För den som vill förkovra sig i progression kan se vad jag hade för mål 2016 här.

Mål 1 2017 Hälsa: I år blir det ett enkelt mål. Ät inget godis, inga kakor, glass osv. Den fulla definitionen hittas i inlägget där jag beskrev mina mål.

Mål 2 2017 Ekonomi/Sparande: Bortsett från att vinna eller ärva pengar, vilket jag inte förväntar mig att göra, är det enda sättet jag känner till för att lyckas nå ekonomisk frihet att spara. Sparande åstadkommer man genom att göra av med mindre pengar än man får in och överskottet placerar man i någon form av tillgång. I år vet jag att mina kostnader kommer att öka och mina inkomster kommer att minska men jag hoppas ändå på att kunna spara en rejäl del av mina nettoinkomster.

Mitt mål för 2017 är att spara 60% av min nettoinkomst genomsnittligt per månad.

Mål 3 2017 Ekonomi/Utdelningar: Jag siktar på att portföljen skall generera utdelningar under 2017 motsvarande 21 % av ett års kostnader och basåret jag använder för att mäta kostnader är 2015 *110 %.

Mål 4 2017 Livskvalitet: Jag tycker det är fint att utmana sig själv men jag tror att det räcker med upplevelser som förgyller vardagen och sätter lite guldkant på tillvaron. Jag tror inte jag är tvungen att uppleva nya saker hela tiden för att livet skall bli rikare varför jag sätter nöjesmålet till att varje månad unna mig någonting som går utöver vardagens förströelser.

Målet formuleras således att jag skall försöka guldkanta varje månad.

Jag kommer posta regelbundna uppdateringar om hur det går så att alla som vill kan följa med på resan.


2 kommentarer:

 1. Kul och intressant att läsa om dina mål. Det är alltid inspirerande.
  Vilka utdelningsaktier har du satsat på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Om du kikar under fliken portföljer ser du vad jag håller för aktier för tillfället.

   Radera