Mina mål

Jag definierar lycka bland annat som att vara herre över min egen tid. Jag vill leva sunt och samtidigt gott och jag vill vara den som dikterar villkoren för min existens och väva in så mycket livskvalitet jag kan i min vardag.

Jag är lycklig idag. Jag har ett arbete jag trivs med, vänner och familj som alltid finns där för mig och en behaglig livsstil men jag har gjort val som gör att jag inte känner att min tid är min, jag lever inte så sunt som jag borde och det är dags att ta tag i min vardag för att skapa den framtid jag vill leva i. Jag är också övertygad om att det blir lättare att göra rätt val om jag sätter upp konkreta delmål för min resa. Jag vet att det inte fungerar för alla men för mig är mål viktiga.

För den som vill förkovra sig i progression kan se vad jag hade för mål 2016 här, för 2017 här och slutligen för 2018 här. För den som vill läsa en längre sammanställning gällande 2019 års mål hittar det inlägget här.

Mål 1 2019 Sparkvot: Jag försöker hålla mig över 50 % i sparkvot på lång sikt men förra året hade vi låga inkomster så då var målet 40 % (även om vi precis på målsnöret klarade 50%) men med årets planerade inkomstmassa borde vi klara av att tänja på gränserna lite.

Mitt mål för 2019 är att spara 60% av min nettoinkomst genomsnittligt per månad.

Mål 2 2019 Passiv inkomst: Att den passiva inkomsten ökar varje år är viktigt för att fortsätta närma mig ekonomisk frihet. Förra året var målet 23 % och även om jag inte ens var nära är det ingen idé att backa och förra året gjorde jag om ganska radikalt i portföljen. I år är det bara att köra på full gas.

Mål: De passiva inkomsterna skall täcka 25% av ett genomsnittligt års kostnader.

Mål 3 2019 Hälsa: Här har jag varit mesig och försiktig i några år men nu får det vara nog. Nu kombinerar vi alla tidigare mål i ett så kanske minst ett av dem går igenom.

Mål: Inte väga över 100 kg, inte äta något godis under året och träna minst 500 minuter per månad.

Mål 4 2019 Livskvalitet: Det här är ett svårdefinierbart mål men en sak är säker och det är att jag kräver att familjen gör minst en sak varje månad som inte räknas som vardag. Spelar ingen roll vad, stort som smått men någonting kul skall det bli. En bonus jag tänker efterfölja inom ramen för den här kategorin är att från och med i år skall all skärmtid hemma vara planerad och vald. Inget mer slösurfande.

Jag kommer posta regelbundna uppdateringar om hur det går så att alla som vill kan följa med på resan.

Övergripande mål

Planen är att portföljen så småningom skall täcka 100 % av kostnaderna för hushållet men till att börja med skall Herr AvLs kostnader täckas. Resonemanget kan ni hitta här. För att nå dit skall progressionen förhoppningsvis vara någonting i stil med nedan

Datum/Andel av Frihetsmålet uppnått
Det är min förhoppning att jag med ett lite mer rigoröst sparande och kanske även lite tur med mina investeringar skall kunna krossa den här planen men även om inte det går är jag fri om åtta år. Jag lovar att hålla er uppdaterade gällande utvecklingen.
Bildkälla: Freeimages.com

2 kommentarer:

 1. Kul och intressant att läsa om dina mål. Det är alltid inspirerande.
  Vilka utdelningsaktier har du satsat på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Om du kikar under fliken portföljer ser du vad jag håller för aktier för tillfället.

   Radera