Foto: Herr Att Välja Lycka |
Det är ytterligare ett sånt där enkelt recept som kan göra hemmamiddagen mycket roligare än vad den annars skulle vara och slutresultatet kan med fördel sparas ganska länge. Jag vet inte hur länge det håller eftersom vi brukar äta upp det men jag har svårt att tro att det inte skulle hålla, i kyl, i minst ett par månader.
Recept
Det du behöver är skivad röd lök (jag brukar ta ett par rejäla rödlökar per gång), en 3-2-1 lag och valfria kryddor. Eftersom jag skrev om 3-2-1 lag för ett tag sedan är det bara att läsa i det inlägget om hur man gör. Jag brukar använda en sats på 1,5 dl socker, 1 dl vatten och 1/2 dl ättika för den mängden lök. Jag brukar slänga i ett tiotal vitpepparkorn, ett lagerblad, en stjärnanis och en liten bit kanelstång men detta är helt frivilligt.
Sedan kokar jag alltihopa tills vätskan i stort sett är bortkokad. Det enda som är kvar är lite kletig sirap i botten av kastrullen. Då tar jag bort kryddorna och kyler av alltihopa och då är det klart.
Blir bra som gå-bort present också för den som vill ha en sådan.
Det här är riktigt gott till stekar, burgare, pulled pork, tacos, kalops osv. Det är bara fantasin som sätter gränserna och dina gäster kommer häpna över din kreativitet.
Lycka till
Bildkälla: att välja lycka
Det där är ju såååå gott!
SvaraRaderaTack för recept!
/Aktieflickvännen
Jag håller med :-)
RaderaVar så god